Opće odredbe

Kupci mogu biti pravne i fizičke osobe s područja Republike Hrvatske ili drugih država ukoliko između istih postoji sporazum o trgovini robom i uslugama. Novema Nova d.o.o obvezuje se na poslovanje u skladu sa legitimnim zakonima važećim na području Republike Hrvatske kao i poštivanju svih zakonskih normi u međunarodnoj trgovini robom i uslugama. Novema Nova d.o.o. se obvezuje na zaštitu svih privatnih podataka koje kupac tijekom naručivanja robe, procesa registracije i međusobne komunikacije kaže, pošalje e-mailom ili upiše.

ROK ISPORUKE

Rok isporuke u našoj poslovnici, ili predaja proizvoda dostavnoj službi ukoliko ste zatražili dostavu, iznosi od 2-4 radna dana nakon što uplata postane vidljiva na našem računu (ili potvrđena narudžba uz plaćanje pouzećem). Ukoliko želite proizvod podići osobno u našoj poslovnici i prethodno platiti virmanom, općom uplatnicom ili internet bankarstvom, rok isporuke je 2-4 radna dana od zaprimanja Vaše uplate. Ukoliko se radi o proizvodima sa dužim rokom isporuke, o tome ćete biti na jasan i razumljiv način obaviješteni u statusu raspoloživosti svakog proizvoda na našim stranicama. Ukoliko želite ubrzati rok isporuke kontaktirajte nas telefonom da potvrdimo najkraći rok isporuke. U slučaju nemogućnosti isporuke traženih proizvoda Novema Nova d.o.o. se obavezuje vratiti sva uplaćena sredstva uplatitelju (kupcu) koja je isti položio na račun tvrtke Novema Nova d.o.o. u svrhu kupnje proizvoda koje nije moguće isporučiti.

PLAĆANJE

Proizvode na našim internet stranicama možete platiti jednim od ponuđenih načina plaćanja. Za svaku uplatu izdajemo račun koji dobijete prilikom preuzimanja proizvoda ili usluge. Cijene su izražene u Eurima i uključuju PDV. Plaćanje se vrši sukladno trenutnim sigurnosnim uvjetima plaćanja putem interneta u državi, te virmanom (općom uplatnicom), pouzećem. Podaci o računima nalaze se u svakom dokumentu koji vam dostavimo po kojem možete izvršiti uplatu. Sva plaćanja izvršit će se u Euru. Ukoliko plaćate deviznom doznakom doći će do manje promjene iznosa zbog konverzije. Iznos kojim će Vaš račun biti terećen, izračunava se konverzijom cijene u Euro prema trenutnom prodajnom tečaju Erste Banke na dan uplate.

POVRATI

Obrazac za jednostrani raskid ugovora, možete ispisati sa ovog linka:
OBRAZAC ZA JEDNOSTRANI RASKID UGOVORA.

Sukladno Zakonu o zaštiti potrošača ovlašteni ste jednostrano raskinuti ugovor ne navodeći razloge za to u roku od 14 dana od datuma isporuke proizvoda te ste sukladno članku 77. stavak 5. Zakona o zaštiti potrošača odgovorni za svako umanjenje vrijednosti kupljenog proizvoda koje je rezultat rukovanja* kupljenim proizvodom.

Rukovanjem / korištenjem proizvoda smatra se primjerice za kacige aktivacija pinlock vizira na kacigi, skidanje etiketa i podstave odjeće, ugradnja dijelova u motor, pranje u perilici, itd.

Rukovanje proizvodom umanjuje vrijednost proizvoda.

Ugovor možete jednostrano raskinuti koristeći spomenuti obrazac ili putem bilo koje druge nedvosmislene izjave u kojoj izražavate svoju volju da raskinete ugovor na trajnom mediju.

Novema Nova d.o.o. u suradnji sa servisom-prodajom određuje u koju kategoriju spada vraćeni proizvod nakon primitka proizvoda.

Obavijest o statusu vraćenog proizvoda i ostvarenom iznosu povrata primiti ćete u roku od 10 dana putem e-maila. Povrat novčanih sredstava bit će odrađen najkasnije u roku od 5 dana od datuma upućivanja obavijesti.

Prema Zakonu o zaštiti potrošača dužni ste sami snositi izravne troškove povrata proizvoda ako koristite svoje pravo na jednostrani raskid ugovora.

U slučaju da naručite robu i odbijete ju primiti bez razloga (ambalaža nije oštećena), Novema Nova d.o.o. ima pravo uskratiti od uplaćenog iznosa kupoprodajne cijene iznos izravnih troškova povrata proizvoda.

Preporuka:

  • da dobro pogledate karakteristike proizvoda koji su navedeni u ponudi na www.novema-nova.hr prilikom izbora proizvoda
  • da ne preuzimate proizvod ako je ambalaža oštećena, nego dostavljaču skrenete pažnju na oštećenje ambalaže i zatražite da proizvod vrati nama, jer se u suprotnom smatra da ste preuzeli proizvod s neoštećenom ambalažom
  • ako je ambalaža neoštećena i preuzeli ste proizvod, pažljivo skinite ambalažu uz što manje oštećivanje jer oštećena ambalaža umanjuje vrijednost proizvoda
  • da pregledate proizvod i ako ima vidljivih oštećenja (npr. slomljen je dio, ogreben proizvod što je nastalo uslijed transporta ili skladištenja) što prije nas obavijestite i vratite proizvod bez da ste ga koristili
  • ako proizvod nema vidljivih oštećenja, pregledajte ga i ako niste zadovoljni možete ga vratiti, ali nemojte proizvod koristiti
  • da za proizvode koje je potrebno montirati/pustiti u rad obavezno kontaktirate ovlašteni servis jer bez toga će svaki neovlašteno montirani/pušten u rad proizvod spadati u kategoriju oštećenog proizvoda

Pojedini proizvodi imaju specifična svojstva (dijelovi za motore, ulja, svjećice, elektronika, kompjuteri za motor) zbog kojih nije moguće provjeriti njihovu funkcionalnost bez rukovanja proizvodom. Iz tog razloga za ovakve proizvode nismo u mogućnosti izvršiti povrat kupoprodajne cijene. Novema Nova d.o.o. odgovara za materijalne nedostatke stvari koje prodaje na svojim stranicama sukladno pozitivnim propisima posebice Zakonu o obveznim odnosima Republike Hrvatske.

Za artikle koji su na rasprodaji se ne vrše zamijene te povrat novaca.

Više detalja možete naći na stranicama Ministarstva gospodarstva: https://potrosac.mingo.hr/hr/potrosac/clanak.php?id=12616

JAMSTVO

Za svaki proizvod na našim internet stranicama postoji jamstveni rok.

Artikli koji su na rasprodaji nemaju garanciju.

Prilikom preuzimanja proizvoda dobiti ćete ispunjeno jamstvo sa datumom kupnje i serijskim brojem proizvoda ako podliježe ispisu jamstva, u suprotnom je račun sredstvo ispunjenja jamstvenog uvjeta.

Na računu su navedeni uvjeti jamstva i mjesto gdje svoje jamstvo možete ostvariti. Strogo zabranjeno je bilo kakvo djelovanje na naš sustav poslovanja kao i lažiranje podataka te će svaki takav pokušaj odmah i bezuvjetno biti proslijeđen nadležnim institucijama.

IZJAVA O ZAŠTITI I PRIKUPLJANJU OSOBNIH PODATAKA I NJIHOVOM KORIŠTENJU

Novema Nova d.o.o. obavezuje se pružati zaštitu osobnim podacima kupaca (na način da prikuplja samo nužne, osnovne podatke o kupcima/korisnicima koji su nužni za ispunjenje naših obveza), informirati kupce o načinu korištenja prikupljenih podataka, redovito dati kupcima mogućnost izbora o upotrebi njihovih podataka, uključujući mogućnost odluke žele li ili ne da se njihovo ime ukloni s lista koje se koriste za marketinške kampanje. Svi se podaci o korisnicima strogo čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi djelatnici tvrtke Novema Nova d.o.o. i poslovni partneri odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti.

Novema Nova 2016