Uvjeti poslovanja

Poštovani,

Zahvaljujemo Vam na posjeti našoj internet stranici i interesu za proizvode koje nudimo. Prije svih uvjeta i odredaba, izjavljujemo da ćemo u dobroj volji, na najbolji mogući način, riješiti sve Vaše upite i zahtjeve kao što već radimo više od 20 godina. U tom smislu, prilikom slanja informativnih ponuda putem interneta, tražiti ćemo samo osnovne podatke da u potpunosti zaštitimo Vas i Vaše poslovanje od mogućih zlouporaba. U slučaju prihvaćanja (plaćanja) informativne ponude, izdati ćemo račun uz priloženu i ovjerenu garanciju koji dobivate prilikom preuzimanja robe.

NARUČIVANJE

Naša tvrtka ulaže maksimalne napore u održavanju informacija na stranicama naše web trgovine ažurnim i točnim, ali ne može jamčiti stopostotnu točnost svih prikazanih informacija o proizvodima i uslugama. U izuzetnim slučajevima, moguća su odstupanja stvarnih podataka i podataka dostupnih na web stranicama. Obvezujemo se u svakom takvom slučaju revidirati narudžbu i kontaktirati kupca da se osobno dogovorimo o alternativama. Fotografije proizvoda ne moraju uvijek odgovarati proizvodima koji su stvarno dobavljivi i treba ih shvatiti samo kao informativnu ilustraciju.

Prodavatelj je Novema Nova d.o.o., Draganići 30/E, 47201 Draganić, OIB: 74380993714, a Kupac prema zakonu o zaštiti potrošača je svaka punoljetna poslovno sposobna osoba. Maloljetne ili potpuno poslovno nesposobne osobe ne mogu kupovati na daljinu, već za njih to mogu obaviti isključivo njihovi zakonski zastupnici. Kupac je posjetitelj internet stranice www.novema-nova.hr koji se registrira, te u košaricu ubaci barem jedan proizvod i plati ga na jedan od ponuđenih načina plaćanja. Uz svaki proizvod navedena je cijena iskazana u Eurima (€) s uključenim PDV-om. Isto tako uz svaki proizvod postoji oznaka dostupnosti koja govori o stanju na skladištu. Ukoliko proizvoda nema trenutno na skladištu, košarica neće biti prikazana i proizvod se neće moći platiti. Obnavljanje stanja proizvoda radi se na kraju svakog radnog dana u 16h, u 24h za slijedeći dan (B2B), te postoji mogućnost da je u trenutku Vaše uplate proizvod raspoloživ (raspoloživost proizvoda prikazuje da proizvoda ima malo), a u stvari je tijekom dana prodan i više ga nema na skladištu. Ukoliko se takav slučaj dogodi, mi ćemo vam odmah vratiti uplaćeni iznos u cijelosti. Isto tako, u slučaju promijene cijena zbog više sile i nemogućnosti isporuke proizvoda po trenutnim cijenama na našoj internet trgovini, mi ćemo odmah vratiti sva uplaćena sredstva. U slučaju kada dostupnost proizvoda prikazuje status da proizvoda nema na skladištu i nemoguće ga je naručiti (ne postoji košarica), nazovite ili pošaljite e-mail da Vas obavijestimo o rokovima isporuke navedenog proizvoda.

VAŽNO

Ukoliko uslijed više sile (distributeri sa kojima poslujemo rade kalkulacije cijena proizvoda i šalju nam automatizmom na koji mi nemamo utjecaja, ili je došlo do pogreške u bazi podataka) cijena nekog proizvoda ne odgovara realnoj cijeni na tržištu, mi ćemo Vam odmah vratiti uplaćeni iznos. Na primjer, ako proizvod ima cijenu 0,00 Eura (€) i u statusu raspoloživosti je označen kao raspoloživ, očigledno je da je došlo do pogreške i takav proizvod ne možemo isporučiti.

Na primjer, realna cijena nekog proizvoda iznosi 500,00 €, a iskazana vrijednost proizvoda iznosi primjerice 50,00 € ili 5.000,00 €, evidentno je da je došlo do pogreške i za takve slučajeve Vam vraćamo uplaćeni iznos.

DOSTAVA

Proizvod se može preuzeti u sjedištu tvrtke Novema Nova d.o.o., Draganići 30/E, 47201 Draganić ili se može dostaviti jednom od tvrtki za dostavu, GLS, HP itd. Dostava se vrši na adresu koju je kupac osobno naveo u razgovoru sa djelatnicima Novema Nova d.o.o., Draganići 30/E, 47201 Draganić, OIB: 74380993714, poslao e-mailom ili naveo kao adresu dostave u košarici prilikom narudžbe. Ukoliko nije dostavljena adresa isporuke na navedene načine, adresu za dostavu smatrat ćemo onu koja je upisana u profilu kupca. Svaki proizvod koji prodajemo detaljno je pregledan od strane naših stručnjaka prije predaje dostavnoj službi. Prilikom preuzimanja proizvoda DUŽNI ste detaljno pregledati ambalažu u kojoj je proizvod došao i provjeriti eventualna oštećenja, te ukoliko prilikom preuzimanja proizvoda od strane dostavnih službi primijetite bilo kakvo vanjsko oštećenje ambalaže, dužni ste reklamirati oštećenje dostavnom radniku i ODBITI preuzeti pošiljku sa vidljivim oštećenjima. Naime uslijed dugogodišnjeg iskustva mi ulažemo dodatne napore da svaki proizvod iz naše tvrtke izađe u ispravnom stanju i bez oštećenja, ali to ne možemo osigurati i prilikom transporta do Kupca, tako da Vi prilikom preuzimanja proizvoda morate obratiti pažnju, jer nakon preuzimanja proizvoda Vi ste odgovorni za svako vanjsko oštećenje koje Vam jamstvo ne pokriva. Osoba koja preuzima proizvod mora dostavnom radniku potpisati otpremnicu kao dokaz o preuzimanju. Sukladno odredbama Zakona o obveznim odnosima, ovjerom dostavne liste od strane primatelja smatra se da je pošiljka uručena u neoštećenom stanju i nakon toga je prijevoznik oslobođen bilo kakve naknadne odgovornosti. Proizvode naručene usmeno ili e-mailom u toku radnog dana, kao i proizvode za koje vidimo uplaćen iznos na naš račun, isporučujemo u roku od 2 do 4 radna dana u našoj poslovnici kupcu ili predajemo dostavnoj službi koja će u roku od 24h proizvod dostaviti Vama (osim ako se radi o slanju preko više tranzitnih centara ili slanju neradnim danim i praznicima za koje moramo posebno sa vama dogovoriti uvjete slanja).

REKLAMACIJE

Reklamacije se uvažavaju prema specifikacijama proizvođača koje su opisane na jamstvenom listu koji je priložen prilikom preuzimanja proizvoda. Prilikom reklamiranja proizvoda kupac je dužan priložiti jamstveni list, račun, opis kvara, kompletan pribor i dokumentaciju koja je došla uz proizvod (originalne etikete i deklaracije), te originalnu ambalažu. Mi sve reklamirane proizvode kontroliramo, ako je vidljiv defekt odmah zamijenimo ili u slučaju da oštećenje nije vidljivo pošaljemo kod proizvođača koji odlučuju o popravku ili zamjeni. Reklamacije se ne uvažavaju ako nisu ispunjeni prethodno opisani uvjeti.

NOVEMA NOVA WEB TRGOVINA

Ukoliko se dogodi da isporučeni proizvod ne odgovara tehničkim specifikacijama prikazanim na našem Web Shopu, mi ćemo o našem trošku revidirati narudžbu ili izvršiti povrat sredstava.

Tvrtka Novema Nova d.o.o. vlasnik je internet stranice www.novema-nova.hr i svi prikazani sadržaji su naše vlasništvo ili vlasništvo naših poslovnih partnera i kao takvi zaštićeni su propisima o zaštiti autorskog prava i prava industrijskog vlasništva, te je njihova neovlaštena uporaba direktna povreda propisa o zaštiti prava intelektualnog vlasništva. Ukoliko otkrijete bilo kakvu nepravilnost na našoj internet stranici koja je u suprotnosti sa pravima intelektualnog vlasništva ili na bilo koji drugi način vrijeđa vaša prava, prikazuje neistinite podatke i sl. molimo da nas odmah kontaktirate na info@novema-nova.hr kako bi nepravilnost bila ispravljena u najkraćem roku.

Tvrtka Novema Nova d.o.o., Draganići 30/E, 47201 Draganić, OIB: 74380993714 ima obavezu čuvanja svih podataka koje su kupci unijeli prilikom registracije i ispunjavanja osobnog profila, te u tu svrhu primjenjuje maksimalne mjere sigurnosti radi eventualnih zloupotreba od strane trećih osoba. Važni podaci se kriptiraju MD5 algoritmom i poznati su samo vlasnicima korisničkih računa. Kupac ima pravo zatražiti brisanje svih svojih podataka iz našeg sustava, a Novema Nova d.o.o., Draganići 30/E, 47201 Draganić, OIB: 74380993714 ima obavezu to ispuniti u najkraćem mogućem roku.

Kupac je prilikom registracije upoznat sa svim uvjetima i odredbama o korištenju www.novema-nova.hr stranice, te je odgovoran za sve podatke koje je unio prilikom registracije i ispunjavanja osobnog profila. Nadalje, odgovoran je za sve za sve aktivnosti koje su napravljene sa unesenim korisničkim imenom i lozinkom. Kupac ne smije prilikom komunikacije sa djelatnicima tvrtke Novema Nova d.o.o., Draganići 30/E, 47201 Draganić, OIB: 74380993714 iznositi neistinite i/ili tuđe podatke, te u slučaju otkrivanja takvih radnji biti će odmah prijavljen nadležnim službama.

POVEZIVANJE

Na svoje internet stranice smijete stavljati poveznicu na portal www.novema-nova.hr uz prethodnu pisanu suglasnost od strane Novema Nova d.o.o., Draganići 30/E, 47201 Draganić.

ZAŠTITA OD VIRUSA

Novema Nova d.o.o., Draganići 30/E, 47201 Draganić, OIB: 74380993714 polaže punu pozornost na pregled i ispitivanje materijala koji objavljujemo. Vaša je odgovornost da učinite sve što je potrebno za korištenje raspoloživih načina zaštite od virusa ili drugih opasnosti koje proizlaze iz korištenja interneta. Poželjno je koristiti odgovarajuću zaštitu za sve materijale koje skidate s interneta.

JAMSTVA I TOČNOST PODATAKA

Svaki korisnik izričito prihvaća korištenje ovog internetskog portala na vlastitu odgovornost. Materijal na ovom internetskom portalu je na raspolaganju bez jamstava bilo koje vrste, bilo izričitih ili impliciranih.

Novema Nova d.o.o., Draganići 30/E, 47201 Draganić, OIB: 74380993714 nastoji da prikazani sadržaj, u najvećoj mogućoj mjeri, daje potpunu i točnu informaciju, a jedna od važnih aktivnosti je stalni razvoj i poboljšanje mehanizama i organizacije s ciljem uspostave trajnih postupaka radi osiguranja potpune i mjerodavne informacije, ali nije odgovoran za povremeno nefunkcioniranje stranica, eventualnu netočnost informacija, kao niti za bilo kakvu štetu nastalu u svezi korištenja ovog internetskog portala.

SIGURNOST

Niti jedan prijenos informacija preko interneta ne može se smatrati potpuno sigurnim. Iako težimo tome da osiguramo najveću moguću razinu sigurnosti, ne možemo jamčiti za sigurnost razmjene podataka između vas i portala www.novema-nova.hr

Novema Nova d.o.o., Draganići 30/E, 47201 Draganić, OIB: 74380993714 ne odgovara za sadržaje na stranicama na koje se povezuje, s obzirom na to da ne može utjecati na njihov sadržaj. Isto tako ne odgovaramo za raspoloživost tih stranica.

OBAVIJEST O NAČINU PODNOŠENJA PRIGOVORA POTROŠAČA

Sukladno čl. 10. Zakona o zaštiti potrošača (Nar. nov., br. 41/14, 110/15) - Obavještavamo potrošače da prigovor na kvalitetu naših usluga mogu dostaviti u pisanom obliku na adresu:

  • Novema Nova d.o.o., Draganići 30/E, 47201 Draganić, Hrvatska
  • telefon: +385 47 715 930
  • e-mail: marketing@novema-nova.hr

Odgovor na Vaš prigovor dati ćemo u pisanom obliku najkasnije 15 dana od dana primitka prigovora, stoga u prigovoru morate navesti ime i prezime, te adresu za dostavu odgovora.

Novema Nova d.o.o.
Draganići 30/E
47201 Draganić
Hrvatska
OIB: 74380993714