IZJAVA O PRIVATNOSTI I POVJERLJIVOSTI OSOBNIH PODATAKA

1. UVOD.

Novema Nova d.o.o. obavezuje se pružati zaštitu osobnim podacima kupaca (na način da prikuplja samo nužne, osnovne podatke o kupcima/korisnicima koji su nužni za ispunjenje naših obveza), informirati kupce o načinu korištenja prikupljenih podataka, redovito dati kupcima mogućnost izbora o upotrebi njihovih podataka, uključujući mogućnost odluke žele li ili ne da se njihovo ime ukloni s lista koje se koriste za marketinške kampanje. Svi se podaci o korisnicima strogo čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi djelatnici tvrtke Novema Nova d.o.o. i poslovni partneri odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti.

Mi u Novema Nova d.o.o. poštujemo Vašu privatnost, razumijemo da Vam je ona važna i da Vam je stalo kako se Vaše informacije koriste. Ova pravila objašnjavaju kada, zašto i kako prikupljamo osobne podatke od osoba koje posjete našu web stranicu i ugovore korištenje bilo koje naše usluge ili kupovinu proizvoda, ili koje zatraže da ih kontaktiramo ili nas kontaktiraju na bilo koji drugi način. Ova pravila također podrobno navode pod kojim uvjetima možemo otkriti te podatke drugima i na koji način se brinemo o njihovoj sigurnosti. Molimo da naša Pravila o privatnosti pročitate u cijelosti, no ovdje ukratko navodimo načela kojima se rukovodimo u svome poslovanju:

Nikada nećemo prodati Vaše osobne podatke.

Nikada nećemo podijeliti Vaše osobne podatke s trećom osobom u svrhe promidžbe te treće osobe.

Uvijek ćemo se brinuti o sigurnosti Vaših podataka pomoću strogog kriptiranja, poštivajući sve propise o zaštiti osobnih podataka i primjenjujući najviše sigurnosne IT standarde.

Nikada Vam nećemo izravno poslati promidžbenu poruku e-poštom bez Vaše privole. Za primanje naših newslettera i promidžbenih poruka tražimo Vašu izričitu privolu (opt-in) i možete u bilo kojem trenutku povući svoju privolu (opt-out) pomoću poveznice ?Odjava? koja se nalazi u poslanoj poruci e-pošte ili kroz korisničko sučelje tako da u svojem profilu ?otkvačite? polje Želim primati newsletter. Možete se odjaviti i da nam pošaljete e-poštu sa zahtjevom za odjavu na info@novema-nova.hr ili nas direktno kontaktirate na telefone: 01 3041 230, 01 3041 231, 01 3041 232.

Ako niste sigurni ili imate pitanje oko toga kako se prikupljaju ili koriste Vaši podatci, molimo da nas kontaktirate na info@novema-nova.hr Naša Pravila o privatnosti u cijelosti možete pročitati u nastavku.

2. O NAMA.

Novema Nova d.o.o. trgovačko je društvo sa sjedištem u Draganiću na adresi Draganići 30/E, Hrvatska, Upisan u sudski registar Trgovačkog suda u Zagrebu pod MBS: 01739417, OIB: 74380993714.

Adresa ureda za potrebe kontakta s korisnicima je:

Novema Nova d.o.o
Draganići 30/E
47201 Draganić, Hrvatska

Ovlaštena osoba za zastupanje društva je Siniša Grbačić, direktor.

Ova Pravila (zajedno s našim uvjetima i odredbama, i drugim odredbama na koje se oni pozivaju) predstavlja osnovu naše obrade bilo kakvih osobnih podataka koje prikupljamo od Vas ili koje nam stavite na raspolaganje. Molimo da ova Pravila pozorno pročitate kako biste u potpunosti razumjeli naš položaj i praksu u pogledu Vaših osobnih podataka i kako ih tretiramo.

Sukladno GDPR-u (Općoj uredbi zaštiti osobnih podataka), Novema Nova d.o.o., Draganići 30/E, Hrvatska, OIB: 74380993714 djeluje kao voditelj obrade.

3. KADA PRIKUPLJAMO VAŠE OSOBNE PODATKE?

Vaše osobne podatke možemo prikupljati na sljedeće načine:

Možemo prikupljati i čuvati osobne podatke koje unesete prilikom registracije i uređivanja Vašeg profila po uspješnoj registraciji, ispunjavate obrasce na našoj web stranici poput narudžbi i upita, usmenog (telefonskog) zahtjeva za slanjem ponude i slično. Možemo Vas pitati za Vaše osobne podatke i u slučaju kada sudjelujete u našim nagradnim igrama ili promidžbenim akcijama ili ako nam prijavite problem vezan uz našu web stranicu.

Ako nas kontaktirate, možemo prikupljati i čuvati zapise o takvoj korespondenciji, uključujući eventualne osobne podatke koje navedete u tijeku korespondencije.

Možemo prikupljati i čuvati osobne podatke koje ste nam dostavili u okviru anketa za koje smo Vas zamolili da ih ispunite, iako niste obvezni na njih odgovoriti.

Možemo prikupljati i čuvati osobne podatke vezane uz transakcije koje provedete preko naše web stranice odnosno vezane uz ispunjavanje Vaših narudžbi i ugovora o pružanju usluga.

Možemo prikupljati i čuvati osobne podatke vezane uz Vaš posjet našim web stranicama, poput podataka o prometu, podataka o lokaciji i drugih komunikacijskih podataka radi svoje vlastite sigurnosti, za dijagnostičke svrhe, autentifikaciju te naplatu i izdavanje računa.

4. KOJE OSOBNE PODATKE PRIKUPLJAMO?

Ako samo pregledavate naše web stranice tada prikupljamo sljedeće osobne podatke u okviru naših logova:
IP adrese (vidi ispod Kolačići i IP adrese)

Ako želite koristiti naše usluge i kupovati naše proizvode tada prikupljamo sljedeće osobne podatke:

Prilikom registracije:
Adresu e-pošte - služi kao korisničko ime
Lozinku

Nakon uspješne registracije i prilikom uređivanja profila:
Ime i prezime za fizičke osobe ili naziv tvrtke za pravne osobe
OIB
Adresu (ulica, grad, poštanski broj)
Telefonski broj
IP adresu

Prilikom izrade informativne ponude ili narudžbe samo za registrirane korisnike:
Način plaćanja
Način dostave
Napomenu - koju svojevoljno upišete a govori nam na što moramo obratiti pažnju prilikom obrade narudžbe
Na ruke - polje u koje sami svojevoljno upišete osobu za koju je vezana narudžba
IP adresu

5.0 KOLAČIĆ (cookies).

Iako ih aktivno ne prikupljamo, možemo pohranjivati bilo kakve osobne podatke koje otkrijete prilikom registracije, prijave, izrade narudžbi ili porukama e-pošte.

Što su kolačići (eng. cookies)?

Kolačić je skup informacija koje u obliku datoteke na vaše računalo sprema web stranica koju posjetite. Koriste se kako bi internetska stranica dobila informacije o nekim vašim postavkama i ponašanju na internetu (poput e-mail adrese, postavki internetskog preglednika i slično).

Kada ponovno posjetite istu stranicu internetski preglednik šalje natrag kolačiće koji joj pripadaju, što omogućuje da prikaz stranice i iskustvo pregledavanja bude prilagođeno Vašim potrebama i preferencijama.

Važno je naglasiti da internetska stranica ne može pristupiti drugim datotekama na računalu korisnika ili dobiti pristup informacijama koje korisnik nije ranije dao. Ovo je uobičajena praksa kojom se koristi na preko 90% internetskih stranica, prema direktivi Europske unije obavezni smo prije spremanja "cookie-a" zatražiti vaš pristanak.

Kakve kolačiće koristi novema-nova.hr ?

Privremeni kolačići (Session cookies) - pohranjuju se na računalu , te se automatski brišu nakon zatvaranja web-preglednika. Omogućuju internatskoj stranici da dobije privremene podatke, poput komentara ili stanja košarice za kupnju.

Trajni kolačići (Persistent cookies) - Ostaju u vašem web pregledniku i nakon zatvaranja i obično imaju rok isteka. novema-nova.hr koristi trajne kolačiće kako bi olakšali pristup registriranim korisnicima. Pohranjuju podatke kao što su korisničko ime i lozinka, što omogućuje da koristite funkcionalnost zapamti me prilikom prijavljivanja, tako da ne morate upisivati korisničko ime i lozinku svaki puta kada posjećujete novema-nova.hr.

Što su kolačić od prve strane?

Oni dolaze s web stranice koju ste posjetili, a mogu biti privremeni ili stalni. Omogućavaju web stranicama da spreme podatke koji se koriste kada korisnik ponovno posjeti web stranicu.

Što su kolačići do treće strane?

Postoji nekoliko vanjskih servisa koji korisniku spremaju limitirane kolačiće (Facebook, Google analytics, adwords i slično). Ovi kolačići nisu postavljeni od strane novema-nova.hr , te najčešće služe kao pomoć pri tumačenju ponašanja korisnika i marketinške svrhe.

Kako onemogućiti kolačiće?

Svaki korisnik sam odlučuje da li želi dopustiti pohranjivanje kolačića na svoje računalo. Postavke o pohranjivanju moguće konfigurirati unutar postavki web-preglednika.

Za detaljne informacije o postavkama kolačića odaberite web-preglednik koji koristite.

  • Internet explorer
  • Mozilla Firefox
  • Google Chrome
  • Safari
  • Opera

Imajte u vidu da ukoliko onemogućite kolačiće, nećete moći neke od funkcionalnosti na web-stranici novema-nova.hr

5.1. IP ADRESE.

Prikupljamo podatke o IP adresama zbog sigurnosnih razloga (sprječavanje DDoS napada, hakiranja, prijevara i slično), za potrebe dijagnostike i statističke analize prometa radi poboljšanja kakvoće i upotrebljivosti naših usluga. Sukladno GDPR-u, ove informacije prikupljamo za potrebe naših legitimnih interesa kao voditelja obrade.

6. GDJE POHRANJUJEMO I OBRAĐUJEMO VAŠE OSOBNE PODATKE?

Slanjem svojih osobnih podataka, dajete privolu za obradu tih podataka izvan Europskog gospodarskog područja. Mi ćemo poduzeti sve potrebne korake kako bi Vaši osobni podatci, neovisno o tome gdje se obrađuju, bili sigurni i tretirani u skladu s ovim Pravilima o privatnosti i GDPR-om.

7. KAKO ŠTITIMO VAŠE OSOBNE PODATKE?

Čuvanju sigurnosti svih podataka pridajemo najveću moguću pozornost i poduzimamo sve prikladne korake u skladu s propisima o zaštiti osobnih podataka koji su važeći u Republici Hrvatskoj.

Prikupljanje svih osobnih podataka moguće je provoditi preko kriptirane veze (https).

Svim korisnicima omoguće je pristup preko kriptirane veze na naše stranice:

https://novema-nova.hr

Svi osobni podatci pohranjeni su iza vatrozida sukladno najvišim IT standardima.

Fizički pristup svim osobnim podatcima štiti se prema odgovarajućim standardima.

Sve zaporke su u mirovanju kodirane.

Na svim sustavima redovito se provode penetracijski testovi te se neprestano nadziru radi otkrivanja eventualnih ranjivosti i napada.

8. ZA KOJE SVRHE KORISTIMO OSOBNE PODATKE?

Osobne podatke koje prikupljamo o Vama koristimo na sljedeće načine:

  • za verifikaciju Vašeg identiteta.
  • za isporuku proizvoda i pružanje usluga koje ste ugovorili s nama.
  • za izradu računa.
  • za ispunjavanje naših obveza koje proizlaze iz ugovora koje ste sklopili s nama.
  • za prikazivanje sadržaja Vaših web stranica na najučinkovitiji način na Vašem uređaju.
  • za odgovaranje na Vaše upite.
  • za pružanje informacija, isporuku proizvoda i pružanje usluge koje zatražite od nas, u slučajevima kada ste dali svoju privolu da Vas kontaktiramo.
  • za slanje obavijesti o promjenama vezanima uz naše usluge.
  • za slanje promidžbenih poruka e-pošte, u slučajevima kada ste za to dali svoju izričitu privolu.
  • za sprječavanje prijevare.
  • za otkrivanje, sprječavanje i dijagnosticiranje potencijalnih sigurnosnih proboja.
  • za reklamaciju proizvoda koju možemo obaviti za Vas u ovlaštenim servisima
  • za dostavu proizvoda na Vašu adresu dostavnom službom

8.1. WSPAY online plaćanje

Novema Nova d.o.o. koristi WSPay za online plaćanja. WSPay je siguran sustav za online plaćanje, plaćanje u realnom vremenu, kreditnim i debitnim karticama te drugim načinima plaćanja. WSPay kupcu i trgovcu osiguravaju siguran upis i prijenos upisanih podataka o karticama što podvrđuje i PCI DSS certifikat koji WSPay ima. WSPay koristi SSL certifikat 256 bitne enkripcije te TLS 1.2 kriptografski protokol kao najviše stupnjeve zaštite kod upisa i prijenosa podataka.

Unos i prijenos osobnih podataka i podataka o broju kreditne kartice zaštićen je najvišim sigurnosnim standardima koje osigurava WSPay sustav za on-line autorizaciju kreditnih kartica u skladu sa zahtjevima kartičara i kartičarskih brendova te PCI DSS standarda. Autorizacija i naplata kreditnih kartica radi se korištenjem sustava WSPay za autorizaciju i naplatu kartica u realnom vremenu.

9. PRAVNA OSNOVA ZA PRIKUPLJANJE I OBRADU

Propisi o zaštiti osobnih podataka uređuju pretpostavke pod kojima se osobni podatci mogu prikupljati i koje mi koristimo kao pravne osnove za prikupljanje i obradu. Te pravne osnove su kako slijedi.

9.1. Izvršavanje ugovornih obveza

Kada ugovarate pružanje neke od naših usluga ili isporuku nekih od naših proizvoda, od Vas moramo prikupiti osobne podatke kako bismo ispunili svoje ugovorne obveze (primjerice, kako bismo upravljali Vašim korisničkim računom, izdavali račune za usluge, kontaktirali Vas za svrhe pružanja korisničke podrške i slično).

9.2. Poštovanje pravnih obveza

Propisi na snazi u Republici Hrvatskoj nameću nam obvezu da prikupljamo i obrađujemo podatke za određene svrhe, kao što su računovodstvene svrhe (npr. izdavanje računa) te dostavljanje podataka sukladno zahtjevima pravosudnih tijela.

9.3. Legitimni interesi

Kao dio svog svakodnevnog poslovanja, prikupljamo podatke za potrebe legitimnih interesa na razuman način. Primjerice, prikupljamo i zapisujemo IP adrese radi zaštite od prijevara i zaštite sigurnosti, kao i za analizu korištenja naše web stranice.

9.4. Privola

U nekim slučajevima možemo prikupljati i vršiti obradu Vaših osobnih podataka uz Vašu privolu, primjerice kod slanja našeg newslettera i promidžbenih poruka e-pošte. U bilo kojem trenutku možete povući svoju privolu za njihovo primanje.

10. KOLIKO DUGO ČUVAMO OSOBNE PODATKE?

Vaše podatke čuvamo samo onoliko dugo koliko je nužno potrebno za ispunjavanje svrhe zbog koje su prikupljeni.

Na kraju razdoblja čuvanja osobne podatke ćemo ili izbrisati ili anonimizirati tako da se više ne mogu povezati ni sa kime.

Osobne podatke vezane uz bilo kakve financijske transakcije čuvamo najmanje 11 godina, s obzirom na to da tako određuju propisi na snazi u Republici Hrvatskoj.

11. S KIME DIJELIMO OSOBNE PODATKE?

Kao i mnoge druge web stranice koristimo određene usluge trećih osoba vezane uz funkcionalnosti poput obrade transakcija karticama i slično. Ispod se nalazi popis trgovačkih društava s kojima svakodnevno dijelimo podatke. Popis ne uključuje usluge trgovačkih društava s kojima dijelimo anonimne podatke ili koja pružaju usluge na ad hoc osnovi. Sve navedene dobavljače pozorno smo odabrali i pobrinuli smo se da svi pružaju odgovarajuće zaštite sukladno GDPR-u.

11.1. POSLuH d.o.o.

U svome poslovanju za potrebe hostinga web stranica https://novema-nova.hr i prilagodbe softwareskih rješenja trećih osoba našim potrebama, surađujemo sa društvom POSLuH d.o.o. Zagreb. U sklopu pružanja tih usluga POSLuH-ovi djelatnici povremeno mogu imati privremeni i ograničeni uvid u Vaše osobne podatke. POSLuH-ovo poslovanje u potpunosti je usklađeno s GDPR-om te je sklopljen ugovor o obradi podataka, a svi POSLuH-ovi djelatnici koji nam pružaju usluge obvezani su ugovorom o povjerljivosti.

11.2. KNJIGOVODSTVENI SERVIS DRAGIČEVIĆ D.O.O. (KSD D.O.O.)

U svome poslovanju koristimo usluge računovodstvenog servisa KSD d.o.o. Ozalj. U sklopu pružanja tih usluga KSD d.o.o. ima uvid u osobne podatke koji se nalaze na izdanim računima i čije je poslovanje usklađeno s GDPR-om te je sklopljen ugovor o povjerljivosti.

11.3. NewArt obrt za računalne usluge

U svome poslovanju za potrebe održavanja i nadogradnje web stranica https://novema-nova.hr i prilagodbe softwareskih rješenja surađujemo sa NewArt obrtom čiji djelatnici imaju ograničeni uvid u Vaše osobne podatke i čije je poslovanje usklađeno s GDPR-om te je sklopljen ugovor o povjerljivosti.

11.4. GLS

Sva društva unutar GLS grupacije koja su smještena unutar država Europske Unije obvezna su poštivati odredbe Opće uredbe o zaštiti podataka (engl. General Data Protection Regulation; GDPR) i druge relevantne nacionalne zakone o zaštiti podataka.

U svrhu izvršenja usluge slanja pošiljke, i time ispunjenja ugovora sa svojim klijentima (pošiljateljima [sukladno čl. 6. t. (b) GDPR-a]), uključujući dostavu pošiljke, plaćanje usluga, upravljanje prigovorima, plaćanje poreza, carinskih davanja, sigurnosnih mjera i osiguranje kvalitete GLS Hrvatska treba podatke o pošiljatelju (detalje o adresi, kontakt podatke, informacije za plaćanje i druge relevantne ugovorne podatke potrebne za izvršenje usluga koje je naručio pošiljatelj) kao i podatke o primatelju (ime i prezime, adresu, poštanski broj, grad, država, broj telefona i e-mail adresu).

Podaci o primatelju dani GLS-u kao i dokumentacija sa sučelja (skenovi paketa na raznim lokacijama) te dokaz o isporuci (engl. POD) mogu biti obrađivani i pohranjivani od strane GLS-ovih podizvođača. GLS koristi osobno slanje i podatke o primateljima samo u onoj mjeri koliko je to potrebno radi izvršenja ugovorne obveze. Svako daljnje korištenje nije dozvoljeno.

U pravilu su samo pošiljatelj i primatelj pošiljke ovlašteni primiti informacije o paketu. GLS pruža informacije o paketima trećim osobama (npr. tijelima državne vlasti) samo temeljem obvezujućih zakona.

Društva unutar GLS-ove grupacije ne prodaju niti iznajmljuju osobne podatke bilo kojoj trećoj strani. Međutim, postoje određene okolnosti u kojima GLS može dijeliti Vaše osobne podatke bez Vama upućene dodatne obavijesti. Osobe koje mogu zaprimiti Vaše podatke mogu biti:

  • GLS-ovi podizvođači i ugovorni partneri u drugim državama EU ili izvan EU u svrhu dostave pošiljke od pošiljatelja primatelju [sukladno čl. 49 st. 1. t. (b) odnosno (c) GDPR-a].
  • Pridružene ili nepridružene treće strane koje temeljem ugovora pružaju usluge za ili u ime GLS-a (Izvršitelji), pogotovo pružatelji IT usluga, GLS Hrvatska je sa tim osobama sklopila prikladne ugovore o zaštiti podataka.
  • Druge osobe ili organizacije kada je to dozvoljeno primjenjivim zakonom ili pravilima.
  • Policija, drugo osoblje i agencije za nacionalnu sigurnost ili kao dio pravnog postupka sa svrhom zaštite naše imovine ili kao dio istrage vezane za kršenje GLS-ovih pravila i pravilnika, neovlaštenog pristupa i/ili korištenja GLS-ove opreme ili bilo koje druge nelegalne aktivnosti.

GLS Hrvatska obrađuje osobne podatke onoliko dugo koliko je to potrebno kako bi se ostvarila svrha zbog koje se isti koriste. Ocjenjujemo koliko je dugo potrebno zadržati podatke temeljem idućih kriterija:

  • Operativni kriteriji: vrijeme koje je potrebno kako bi se pružila usluga.
  • Pravni kriteriji: poput onih prema kojima GLS Hrvatska mora zadržati određene zapise za određeno vrijeme kako bi postupala sukladno zakonu.

Arhivirani podaci pohranjuju se na mediju kojem pristup ima samo ovlašteno osoblje. Nakon proteka zakonskog roka zadržanja, podaci se brišu.

VIŠE INFORMACIJA: https://gls-group.eu/EU/en/dataprotection/glscroatia

12. GOOGLE ANALYTICS

Kao i mnoge druge web stranice koristimo Google Analytics za prikupljanje anonimnih podataka o korisnicima naših web stranica, kako bismo doznali koliko često posjećuju naše web stranice, koje stranice posjećuju, u koje vrijeme ih posjećuju, koliko dugo ostaju i iz koje zemlje dolaze.

Ti podatci prikupljaju se pomoću kolačića i IP adresa, a dobivene statistike koriste se za sljedeće svrhe:

  • za poboljšanje uporabljivosti web stranica.
  • za praćenje uspješnosti marketinških kampanja.
  • za analizu obrazaca ponašanja.

Ako ne želite da Google Analytics prikuplja te informacije, možete instalirati Googleov dodatak za svoj preglednik koji će to spriječiti. Dodatak možete preuzeti ovdje: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout

Više informacija o tome kako Google koristi podatke prikupljene s naših web stranica možete pronaći ovdje: https://policies.google.com/privacy/partners?hl=hr&gl=uk

13. NEWSLETTER I MARKETINŠKE PORUKE.

Promidžbene poruke e-poštom šaljemo samo ako ste dali svoju izričitu privolu (opt-in), a Vaše podatke nikada nećemo prodati ili proslijediti trećim osobama za marketinške svrhe. Ako ste dali izričitu privolu za primanje takvih poruka, u bilo kojem trenutku tu privolu možete povući na tri načina:

  1. Ako ste primili poruku e-pošte, kliknite na poveznicu za odjavu koja se nalazi u podnožju poruke.
  2. Prijavite se u svoje korisničko sučelje i u svojem profilu ?otkvačite? polje Želim primati newsletter
  3. Kontaktirajte nas na info@novema-nova.hr

14. OTKRIVANJE VAŠIH OSOBNIH PODATAKA.

Vaše osobne podatke možemo otkriti trećim osobama u sljedećim okolnostima:

Ako treća osoba stekne djelomično ili potpuno vlasništvo tvrtke Novema Nova d.o.o. u tom slučaju će osobni podatci korisnika postati dio imovine treće osobe. Ako imamo obvezu otkriti ili podijeliti Vaše osobne podatke kako bismo ispunili bilo koju zakonsku obvezu, ili kako bismo ostvarili svoja prava iz Uvjeta i Odredbi sa naših stranica ili drugih ugovora, ili kako bismo zaštitili prava, imovinu ili sigurnost svojih korisnika ili drugih osoba. To uključuje razmjenu informacija s drugim trgovačkim društvima i organizacijama za svrhe sprječavanja prijevara i sigurnosnih proboja.

15. VANJSKE POVEZNICE.

Na svojoj web stranici možemo postaviti poveznice na web stranice svojih poslovnih partnera. Ako slijedite tu poveznicu na bilo koju od tih web stranica, uzmite u obzir da se na te web stranice primjenjuju njihova vlastita pravila o privatnosti i da Novema Nova d.o.o. nema nikakvu odgovornost vezano uz ta pravila. Molimo da pregledate takva pravila prije negoli na tim web stranicama upisujete ili posredstvom njih dostavljate svoje osobne podatke.

16. VAŠA PRAVA PREMA GDPR-u.

Prema GDPR-u, od 25. svibnja 2018. nadalje imate određena prava koja se odnose na Vaše osobne podatke, te ih u nastavku ukratko opisujemo.

16.1. Pravo na ograničenje obrade.

Imate pravo zahtijevati ograničenje obrade svojih osobnih podataka kada ne postoji legitimni interes da to radimo:

  • kada osporavate točnost osobnih podataka, na razdoblje kojim se nama kao voditelju obrade omogućuje provjera točnosti osobnih podataka.
  • kada ste uložili prigovor na obradu podataka (vidi ispod Pravo na prigovor), a mi razmatramo nadilaze li naši legitimni razlozi Vaše razloge.
  • kada je obrada nezakonita, a Vi se protivite brisanju osobnih podataka te umjesto toga tražite ograničenje njihove uporabe.
  • kada nam više ne trebaju osobni podatci, ali ih Vi tražite radi postavljanja, ostvarivanja ili obrane pravnih zahtjeva.

Svoje pravo možete ostvariti u bilo kojem trenutku tako da nas kontaktirate (vidi ispod Kako nas možete kontaktirati).

16.2. Pravo na pristup.

GDPR Vam daje pravo pitati nas koje Vaše osobne podatke imamo i kako ih obrađujemo te pravo dati Vam pristup tim podatcima. Svoje pravo možete ostvariti tako da nas kontaktirate (vidi ispod Kako nas možete kontaktirati).

Uzmite u obzir da prije obrade bilo kojeg zahtjeva za pristup podatcima moramo potvrditi Vaš identitet, a moguće je i da Vas dodatno kontaktiramo kako bismo bili sigurni da smo razumjeli koje podatke zahtijevate. Nakon što potvrdimo Vaš identitet, tražene informacije ćemo Vam pružiti u roku od 30 dana.

Informacije ćemo Vam pružiti bez naknade, međutim, možemo naplatiti administratorsku naknadu ako je zahtjev očito neutemeljen ili pretjeran, a naročito ako se ponavlja. U svakom slučaju, ako ste naš postojeći korisnik svojim osobnim podatcima možete pristupiti preko svojeg korisničkog sučelja.

16.3. Pravo na brisanje (Pravo na zaborav).

Kao fizička osoba imate pravo zahtijevati brisanje svih svojih osobnih podataka koje imamo. Međutim, uzmite u obzir da to nije apsolutno pravo, pa tako, primjerice, ne nadilazi naše zakonske obveze da čuvamo računovodstvene podatke.

Brisanje svojih osobnih podataka možete zahtijevati kada Vaši podatci više nisu nužni u odnosu na svrhu zbog koje su izvorno prikupljeni odnosno obrađeni (primjerice, ako otkažete sve usluge koje ste koristili kod nas). Svoje pravo možete ostvariti tako da nas kontaktirate (vidi ispod Kako nas možete kontaktirati).

16.4. Pravo na ispravak.

GDPR Vam daje pravo na ispravak bilo kojeg osobnog podatka koji je netočan ili nepotpun. Korisnici mogu i sami osvježiti svoje osobne podatke preko korisničkog sučelja, no u svakom slučaju možete nas kontaktirati (vidi ispod Kako nas možete kontaktirati).

16.5. Pravo na prenosivost podataka.

Imate pravo zahtijevati dostavu osobnih podataka koje ste nam stavili na raspolaganje u strojno čitljivom obliku (vidi ispod Kako nas možete kontaktirati).

16.6 Pravo na prigovor.

Imate pravo uložiti prigovor na obradu svojih osobnih podataka kada ne postoji legitimni ili zakonski razlog da to činimo.

Svoje pravo možete ostvariti tako da nas kontaktirate (vidi ispod Kako nas možete kontaktirati).

17. IZMJENE NAŠIH PRAVILA O PRIVATNOSTI.

Svoja Pravila o privatnosti redovito pregledavamo i po potrebi osvježavamo.

Iz istoga razloga molimo kupce da periodično provjere stranicu o potencijalnim izmjenama jer neće biti eksplicitno obaviješteni o promjenama.

18. KAKO NAS MOŽETE KONTAKTIRATI?

Vaša pitanja, komentari i zahtjevi vezani uz ova Pravila o privatnosti su dobrodošli i u svezi s time nas možete kontaktirati na sljedeće načine:

Možete nam poslati poruku e-poštom na info@novema-nova.hr

Možete nas nazvati radnim danom od 8-16 h na 01 3041 230, 01 3041 231 ili na fax: 01 3041 232.

Možete nam pisati na: Novema Nova d.o.o., Draganići 30/E, 47201 Draganić, Hrvatska.

19. KAKO MOŽETE KONTAKTIRATI NADZORNO TIJELO?

Iako ćemo dati apsolutno sve od sebe da popravimo bilo kakvu situaciju vezanu uz Vaše osobne podatke oko koje niste zadovoljni, ako smatrate da Vašim osobnim podatcima ne rukujemo propisno imate pravo kontaktirati nadzorno tijelo. U ovom slučaju nadzorno tijelo je Agencija za zaštitu osobnih podataka (AZOP).

Podatke za kontaktiranje AZOP-a možete pronaći ovdje:

https://azop.hr/zastita-podataka-hrvatska/detaljnije/kontaktirajte-nas

20. MALOLJETNICI.

Maloljetnici ne smiju koristiti Novema Nova Internetsku stranicu https://novema-nova.hr . Novema Nova ne prikuplja ili zadržava informacije maloljetnika te stoga ni jedan dio ovih Internetskih stranica nije dizajniran na način da privuče bilo koga tko je maloljetan.

Posljednja inačica ovih Pravila o privatnosti objavljena je i stupila na snagu dana 11. svibnja 2018.