Dobrodošli na naše web stranice

Firma Novema Nova d.o.o. osnovana je 2000.godine iz ljubavi prema motorima i motociklizmu, a prvi proizvodi koje smo ponudili tržištu su bili Puig-ovi viziri te Carbone Lorraine kočione pločice. Proizvodi su odlično prihvaćeni od strane kupaca te se pokazala potreba za uvođenjem dodatnih proizvoda koje je zahtjevalo tržište.

Kontinuiranim rastom i razvojem, a prije svega osjećajem za potrebe kupca prodajni program je proširivan i nadopunjavan, te je danas Novema Nova generalni zastupnik i distributer sljedećih svjetskih brendova na Hrvatskom tržištu: HJC, Puig, LSL, Hepco Becker, Dainese, Modeka, Vicma, Ipone, Carbone Loraine, Ariete, Hyperpro, Oxford, All Balls i kao vrh ponude - Suzuki motocikli.

Svi proizvođači su renomirani proizvođači a neki su i dobavljači OEM opreme (tvornički ugrađene) i dijelova za motocikle te odjeće i obuće koja se također distribuiraju i kroz mrežu ovlaštenih prodajno-servisnih cantara proizvođača motora.

Novema nova se nalazi u Draganiću, na pola puta između Karlovca i Zagreba, a naše prostorije se sastoje od potpuno opremljenog prodajnog i popunjenog skladišnog prostora te smo u mogućnosti prezentirati i promptno isporučiti artikle iz našeg asortimana za vecinu modele motocikal koji se susreću na Hrvatskim cestama i pistama.

Brandovi koje zastupamo

Posebno bi istaknuli HJC koji je, osim što je najveći svjetski proizvođač kaciga, također i OEM dobavljač kaciga za Kawasaki, Suzuki, Harley-Davidson te Yamaha America čiji su logo i boje istaknuti na njihovim proizvodima. Također, povjerenje HJC-a ima i višestruki svjetski prvak Jorge Lorenzo. Valentino Rossi, živuća legenda, je korisnik legendarne Dainese-ove zaštitne odjeće i obuće.

AFAM - proizvođač vrhunskih trkačkih i cestovnih lanaca i lančanika prvi je izbor Aprilia, Suzuki, Honda HRC, Yamaha Powersports grupacije, te svoje mjesto nalazi na Apriliji RSV4 Max-a Biaggia. AFAM je također prisutan pri prvoj ugradnji na RR motore Japanskog trojstva Suzuki-Yamaha-Honda.

Legendarni Harley-Davidson, a isto tako ništa manje karizmatičan BMW, svoje povjerenje su dali Hepco&Becker-u kao OEM dobavljaču bisagi, kufera, nosača, crash barova te ostale prateće dodatne opreme. Naravno u njihovoj ponudi je moguće pronaći modele nosača i opreme i za ostale proizvođače motora.

Vicma, OEM dobavljač za Peugeot, Suzuki, Yamahu, Bombardier, Rieju, GasGas i Derbi proizvođač je i širokog spektra rezervnih dijelova i opreme te je u njihovom programu moguće pronaći OEM i univerzalne retrovizore, žmigavce, stop svjetla, farove, bravice paljenja i rezervoara, poluge kvačila i kočnica, remene, rolice, kvačila i zvona variomata, reparaturne setove pumpi vode, filtere zraka i ulja, lamele kvačila, oslonce za noge, reglere, statore, sajle...

Za njima ne zaostaju ni ostali proizvođači čiji su proizvodi rezultat dugogodišnjeg dokazivanja na svjetskim stazama, od cestovnih do prašnjavih i blatnih, od pustinjskih do sniježnih. U tim uvjetima su nastajali proizvodi Ipone-a (motorna ulja i kozmetika), Carbone Lorraine-a (disk pločice), Pipercross-a (protočni zračni filteri), Hyperpro-a (linearne i progresivne opruge, amortizeri i amortizeri upravljača), Puig-a (viziri za R motore, naked-e i choppere, ralice, crash padovi, nosači tablica, blatobrani, mrežice hladnjaka, stop svjetla, žmigavci, naljepnice za rezervoare te retrovizori), LV8 i Bike-Lift-a (štenderi, dizalice i radionička oprema), LSL-a ( upravljači i crash padovi), Modeka-e (odjeća i obuća), Shido i Nitro (akumulatori iz Yuasa grupacije).

2011. godine ostvarili smo suradnju sa jednim od vodećih proizvođača motocikala i ATV vozila, te motociklistčke opreme, japanskim Suzuki-jem. U motosportu modeli tvrtke Suzuki imali su mnogo uspjeha što je pridonijelo uspjehu u prodaji komercijalnih modela. Tvrtka Suzuki proizvela je i najbrži motor na svijetu model Suzuki Hayabusa. Rizla Suzuki MotoGP je naziv momčadi koja se natječe na Svjetskom prvenstvu u motociklizmu. Suzuki-jevi vozači Troy Corser, Alessandro Polita, Fabrizio Pirovano i Stéphane Chambon svojevremeno su osvojili svjetsko prvenstvo u cestovnom motociklizmu. U slijedećoj sezoni boje Suzuki-ja na MotoGP-u branit će Randy de Puniet. Uspješna suradnja Noveme i Suzuki-ja traje već godinama na obostrano zadovoljstvo.

2017. je bila godina s nekim novitetima u našoj ponudi i puno planova za dalje. Uveli smo novi brand motocikala Mash koji se svojim stilom pokazao izrazito zanimljiv za naše tržište. Mash je francuski brend osnovan 2014. Specijaliziran je u segmentu motocikala manje kubikaže: 50, 125, 250 i 400 ccm. U paleti prevladavaju retro modeli umjerenih performansi. Izgledno je očekivati povećan interes prije svega povratnika u svijet dva kotača, zatim početnika, ali i svih onih koji su tijekom mladosti maštali o novom motociklu, a nisu si ga mogli priuštiti. S retro motociklima došlo je i ponešto retro opreme, tako smo postali uvoznici za talijanski Stylmartin koji nudi široku paletu Cafe Racer i Urban obuće visoke kvalitete. Modeka je također izbacila liniju Urban Wear i proširila svoju ponudu kožnih jakni i traper hlača, takozvane casual odjeće za motocikliste. U moto svijet se lagano opet vrača old school i retro look.

Galerija