V-STROM 800DE

'Alpen-Masters' jedan je od najvećih i najopsežnijih usporednih motociklističkih testova u Europi. Od 2005. održava se svake godine, a ove godine Suzuki V-Strom 800DE odnosi pobjedu u konkurenciji od 17 motocikala, uključujući sport, touring, adventure i street modele. Izvrstan rezultat dodatno je poboljšan pobjedom Suzukija GSX-8S u svojoj klasi te je ujedno završio ukupno na petom mjestu ovog prestižnog motociklističkog testa.

Najveći europski usporedni test motocikala

Alpen-Masters, u organizaciji magazina Motorrad, testna je staza duga oko 160 kilometara, koja uključuje najrazličitije dionice visoko-planinskih cesta. Na klasičnim cestama ne manjka najužih zavoja, najgrbavijih dionica, najskliskijih kolnika, najstrmijih uspona i nizbrdica. Ruta i ceste postavljaju posebne zahtjeve pred motocikle, gdje su iznimno važni motor, šasija i, naravno, oprema. Uz klasične vrijednosti kao što je doseg, Alpen-Masters također uključuje posebne rezultate kao što su elastičnost okretnog momenta na uzbrdici ili svojstva kočenja na nizbrdici, naravno s prtljagom i suvozačem. Aktualni modeli natječu se u nekoliko kategorija, a po jedan motocikl iz svake kategorije prolazi u finale. Suci su urednici magazina Motorrad i njihovi kolege iz raznih međunarodnih medija.

Suzuki V-Strom 800DE pobjednik je 'Alpen-Masters 2023'

V-Strom 800DE je i prije službenog testa dobro testiran u vrlo oštrim zavojima, kako bi svojom iznimnom šasijom i vrhunskim paralelnim twin motorom od 776 ccm pružio impresivnu ravnotežu. Suzuki proizveden s ovakvim performansama je na kraju nadmašio suparnike kao što su Aprilia, BMW, Ducati, Energica, Fantic, Honda, KTM, Moto Guzzi, Yamaha i ZERO. Ključ uspjeha V-Strom 800DE je snažan i svestran blok motora te visoka razina stabilnosti u vožnji zahvaljujući odličnoj geometriji šasije. Na težim terenima, prednji kotač od 21 inča, podesive (SHOWA) prednje vilice, duži hod ovjesa, udaljenost od tla 220 mm, dvosmjerni brzi mjenjač i napredni elektronički sustavi upravljanja, daju vam visoku razinu samopouzdanja u svim cestovnim uvjetima. Suci su u skladu s tim donijeli svoj sud: došao, vidio i pobijedio! Ne postoji drugi način da se bolje rezimira Suzukijev trijumf.

Prvoplasirani na Alpen-Mastersu 2023. je V-Strom 800DE, a najbolji naked model je GSX-8S, zahvaljujući "impresivnoj dinamici vožnje te čvrstom i stabilnom ovjesu", kako navode ispitivači magazina Motorrad. A rezultati govore sami za sebe i jasan su dokaz izvrsnosti Suzuki motora.

Izvor: suzuki.hr