Test: Lampa Opti Case i Opti Combo Titan Pro

Nosači za mobitel su postali vrlo važan dio moto-asortimana. Ponuda je iznimno bogata i raznolika, no većina se korisnika prilikom kupnje vodi isključivo povoljnijom cijenom. Što je, naravno, pogrešno, jer loša (jeftina) izvedba nosača može prouzročiti štetu u visini cijene novog smartphonea.

Osim (realne) mogućnosti puknuća nosača - a time i oštećenja mobitela - valja obratiti pozornost i na njegovu sposobnost amortiziranja vibracija. Zašto? Slika navigacije na ekranu će vam biti jasnija i čitljivija, no isto tako sitne vibracije mogu oštetiti sustav stabilizacije fotografije u vašoj kameri smartphonea. Dakle, mnogo je opravdanih razloga da svoje povjerenje ukažete nekom od renomiranih i specijaliziranih proizvođača nosača za mobitele, a ne "jeftilenima s alibabe".

Lampin set Opti Case (univerzalni nosač za mobitel dug 130-200 mm) i Opti Combo (za upravljač promjera 22-32 mm) nude iznimnu stabilnost, kao i mogućnost podešavanja u rasponu od 360 stupnjeva za cijenu od 408 kuna. Univerzalna konstrukcija je izrađena od titana, mehanizmi podešavanja su vrlo precizni, a kućište za mobitel je dovoljno usko (i stabilno) kako bi se vaš mobitel mogao učinkovito rashladiti strujanjem zraka. Prilikom unošenja destinacije u navigaciju, konstrukcija se nije pomicala, a bez problema smo uspjeli pronaći idealnu poziciju koja nam nije zaklanjala pogled na instrumente. Na konstrukciju se, istovremeno uz mobitel, može montirati i kamera.

Plus: lagana i čvrsta konstrukcija, robusnost, upijanje vibracija, mogućnosti podešavanja i preciznost mehanizama
Minus: precizno spajanje kutije mobitela na nosač iziskuje privikavanje
Cijena: Opti Case - 19,00 €
             Opti Combo Titan Pro - 42,00 €
Izvor: Test Motorevija