Suzuki GSX-S1000GX

Vrhunski sportski crossover
GSX-S1000GX je uzbudljivi novi model koji predstavlja Suzuki-jevu viziju onoga što bi luksuzni crossover motocikl trebao ponuditi. Strateški kombinirajući najbolje karakteristike sportskih i avanturističkih turera, "GX" pruža svestranost motocikla napravljenog da bude udoban, upravljiv i jednako vješt u zadovoljavanju vozača, bilo da uživate u agresivnoj sportskoj vožnji ili obilasku dugih udaljenosti na bilo kojoj vrsti cesta.

Glavne značajke
• Četverotaktni DOHC redni motor od 999 cm3 visokih performansi radi optimalno u svim uvjetima vožnje i u svim vrstama prometa, bilo da ste na dugim putovanjima ili sportskim agresivnijim vožnjama.
• Suzuki Intelligent Ride System (S.I.R.S.) ima robusnu kolekciju naprednih elektroničkih funkcija za pomoć vozaču koje doprinose profinjenoj i kontroliranoj izvedbi. To uključuje Suzuki Drive Mode Selector Alpha (SDMS-α), koji pruža integrirano upravljanje preko Power Mode, Smart TLR (Traction, Lift and Roll Torque) Control i Active Damping Control, Suzuki Road Adaptive Stabilization (SRAS), Automatski načini rada stražnjeg ovjesa, elektronički sustav gasa Ride-by-wire, dvosmjerni sustav Quick Shift, pametni tempomat, sustav kočnica Motion Track, sustav kontrole ovisno o nagibu motora, sustav Suzuki Easy Start i Low RPM Assist.
• GSX-S1000GX je prvi Suzuki motocikl koji je usvojio Suzuki napredni elektronički ovjes (SAES), koji nudi širok raspon svestranih postavki koje vješto podržavaju sve, od agresivne sportske vožnje do dugotrajnih putovanja, istovremeno pružajući uglađeniju, dosljedniju i stabilniju vožnju.
• Ovjes ima dugačak hod prednje vilice od 150 mm i hod stražnjeg kotača od 150 mm koji pruža veću udobnost, čak i pri vožnji na velikim udaljenostima, a također čini GX sposobnim apsorbirati veće neravnine prilikom vožnje po kaldrmi i drugim neravnim površinama.
• SAES uključuje Suzuki Road Adaptive Stabilization (SRAS), izvorni program koji omogućuje besprijekorno prebacivanje između postavki koje naglašavaju odaziv pri vožnji na normalnim površinama ceste i onih koje bolje ublažavaju neravnine pri vožnji po kaldrmi ili drugim neravnim površinama.
• Izvorni programi ostvaruju napredne funkcije koje pomažu SAES-u da radi inteligentnije od konvencionalnih elektroničkih sustava ovjesa. To uključuje Suzuki Floating Ride Control (SFRC), Suzuki Velocity Dependent Control (SVDC) i Suzuki Deceleration Damping Control (SDDC).
• Kompaktna, lagana šasija projektirana je kako bi vješto podržala razinu performansi motora na razini supermotocikla i pružila maksimalnu kontrolu i udobnost pri vožnji na velikim udaljenostima na gotovo svim vrstama cesta.
• Aluminijski okvir s dvostrukim polugama i ojačana aluminijska swingarm vilica pomažu u pružanju okretnog rukovanja i odličnog držanja ceste na velikim udaljenostima. Izložene bočnice sjedala imaju sigurne bočne točke za pričvršćivanje kofera i vizualno zadivljujući dizajn koji omogućuje deblja, udobnija sjedala i za vozača i za suvozača.
• Značajke koje pridonose opuštajućem i manje zamornom iskustvu putovanja uključuju udobnu uspravnu vožnju, dizajn koji daje prednost zaštiti od vjetra i mjere poduzete za smanjenje vibracija, kao što su novi upravljač i gumeni oslonci za noge.
• GSX-S1000GX dizajniran je za stvaranje novog crossover izričaja, sa stilom koji vizualno prenosi i potencijal oslobađajuće izvedbe na razini supermotocikla i sposobnog avanturističkog turera koji je spreman ići bilo gdje. Ovo se skladno stapa s pažnjom posvećenom detaljima koji odražavaju razinu elegancije i sofisticiranosti koja duge vožnje i putovanja čini udobnijima i ugodnijima.

Značajke dizajna
• Od oštrih linija i višeslojnih naglasaka njegovog agresivnog supersport stila do visokog, uspravnog položaja u vožnji i proporcija 'dugih nogu', GX se nosi kraljevski kao svježi novi izraz crossover potencijala. Pažnja posvećena svakom detalju odražava razinu elegancije, sofisticiranosti i funkcionalne ljepote koja će zasigurno zadovoljiti vašu želju da udobno putujete nadaleko i naširoko.
• Okomito naslagani par kompaktnih šesterokutnih LED prednjih svjetala stvara oštar izgled s jedinstvenim karakterom koji čini da prednji kraj izgleda lagano i spremno za akciju. Okruženi su LED pozicijskim svjetlima koja emitiraju površinu i imaju podignuti kut i dizajn uskog proreza koji pridodaje ovoj karakterističnoj prednjoj strani.
• LED dizajn stražnjih kombiniranih svjetala, s prozirnom lećom koja prekriva LED diode, daje vrhunski dojam koji nadopunjuje elegantne linije kompaktnog stražnjeg dijela.
• Suptilna, ali upečatljiva grafika uključuje logotipe na bočnim poklopcima koji su odmah prepoznatljivi kao pripadnici serije GSX-S i predstavljaju naziv modela GX na hrabar način, dodajući ukusan naglasak stilu GX-a.
• Posebno dizajniran ključ za paljenje dodaje luksuzni štih predstavljajući vlasniku GX logo crnim slovima na zlatnoj pozadini.

Značajke motora
• GX pokreće 999cm3 tekućinom hlađen DOHC redni motor projektiran za optimalne performanse u različitim uvjetima vožnje i u svim vrstama prometa. Potomak Suzuki superbike motora poznatih po svojim pobjedničkim performansama i pouzdanosti, ovaj motor je vrlo sposoban podržati luksuzno i uzbudljivo crossover touring iskustvo koje nudi GX.
• Značajke uključuju performanse na razini supermotocikla i široku, glatku krivulju okretnog momenta u cijelom radnom rasponu motora. To poboljšava iskustvo vožnje, kako pri niskom do srednjem rasponu brzina motora koji se obično koriste tijekom putovanja i u svakodnevnoj vožnji, tako i pri srednjem do visokom rasponu koji se koristi pri putovanju na velike udaljenosti na autocesti. Napori da se vibracije svedu na najmanju moguću mjeru dodatno pridonose vrlo udobnoj i manje zamornoj vožnji.
• Ispušni sustav 4-2-1 odlikuje se čistim, oštrim izgledom i uzbudljivom, ali nježnom notom ispušnog sustava koja omogućava i vozaču i suvozaču da uživaju u vožnji na velikim udaljenostima. Kratki ispušni lonac je zatamnjen kako bi se naglasio dugi izgled motocikla i dao dodatni dašak elegancije cjelokupnom dizajnu.
• Elektronička tijela leptira za gas pomažu u postizanju optimalne ravnoteže između kontrole brzine u praznom hodu i karakteristika izlazne snage, dok također pridonose usklađenosti s Euro 5 normom.
• Suzuki Suzuki Clutch Assist System (SCAS) koristi funkciju klizne spojke koja doprinosi glatkom usporavanju ublažavanjem učinka kočenja motorom tako da možete samouvjerenije mijenjati nižu brzinu dok zadržavate bolju kontrolu. Ovo je nadopunjeno funkcijom pomoći koja povećava steznu silu kvačila tijekom ubrzavanja. Dopuštajući upotrebu mekših opruga, ova funkcija pomaže ostvariti lagani dodir na rad poluge spojke i smanjuje umor lijeve ruke u prometnim gužvama ili na dužim vožnjama.

Značajke šasije
• GSX-S1000GX je prvi Suzuki motocikl koji je usvojio Suzuki Advanced Electronic Suspension (SAES), koji nudi širok raspon postavki koje vješto podržavaju sve, od agresivne sportske vožnje do putovanja na velike udaljenosti. Ovjes ima dugi hod prednje vilice od 150 mm i hod stražnjeg kotača od 150 mm koji pruža veću udobnost, čak i pri vožnji na velikim udaljenostima. Duži ovjes također čini GX sposobnim apsorbirati veće neravnine tijekom vožnje po kaldrmi i drugim neravnim površinama.
• SAES se temelji na prilagođenoj verziji Hitachi Astemo SHOWA EERA® serije ovjesa, koji koristi elektronički kontrolirane verzije SFF-CA™ inverznih teleskopskih prednjih vilica i BFRC-lite® spojnog monoamortizera stražnjeg amortizera. U skladu s SDMS-α upravljanjem njegovim integriranim načinima vožnje, SAES-ove svestrane postavke automatski prilagođavaju silu prigušivanja u hodu kako bi odgovarale trenutnim uvjetima. Rezultat je glatkija, dosljednija i stabilnija vožnja koju ćete lako kontrolirati, bez obzira na razinu vaše vještine ili količinu iskustva u vožnji. Štoviše, SAES radi inteligentnije od konvencionalnih elektroničkih sustava ovjesa realizacijom naprednih značajki. To uključuje izvorne programe kao što je Suzuki Floating Ride Control (SFRC), koji koristi teoriju Skyhook za daljnje poboljšanje praćenja i udobnosti kao odgovor na promjenu površine ceste, Suzuki Velocity Dependent Control (SVDC), koji detektira brzinu vozila i optimizira postavku ovjesa za tu brzinu, i Suzuki Deceleration Damping Control (SDDC), koji glatko konvergira promjene u položaju vozila uslijed kočenja i kontrolira silu prigušenja kako bi se postiglo idealno kretanje po kosini.
• Svaki aspekt razvoja šasije usmjeren je na postizanje prave ravnoteže agilnosti, upravljivosti i udobnosti potrebne za postizanje vrhunskog iskustva u vožnji crossovera. GX pruža zadovoljavajuće performanse sportskog motocikla koje odražavaju naslijeđe Suzukijevog GSX-R1000, dok u isto vrijeme pruža stvarnu udobnost, praktičnost i lakoću upravljanja koja se zahtijeva od pustolovnog turera.
• Aluminijski okvir s dvostrukim polugama pomaže u ostvarivanju okretnog upravljanja i odlične sposobnosti držanja ceste na većim udaljenostima, čak i kada vozite putnika i punu opremu. Gledano sa strane, glavne cijevi idu ravno od glave upravljača do osovine zakretne ruke. Ovaj dizajn pomaže u postizanju visoke krutosti i manje težine.
• Izložene bočnice sjedala dizajnirane su za snagu i osiguravaju krute i sigurne točke pričvršćivanja za opcijske bočne kofere, dok njihova relativno niska visina omogućuje povećanje debljine sjedala za putnike za veću udobnost putnika. Kao bonus, njihov dizajn doprinosi upečatljivom izgledu funkcionalne ljepote.
• Čvrsta aluminijska swingarm vilica dolazi ravno iz GSX-R1000. Čvrsto učvršćena i privlačnog izgleda svog supermotocikla, ova swingarm vilica ima izvrsnu sposobnost držanja ceste i snagu da izdrži duge vožnje, teška opterećenja i zahtjeve sportskih vožnji.
• Upravljač sa širokim rukohvatom i optimiziranim položajem u odnosu na vozača doprinosi udobnom uspravnom položaju za vožnju koji pomaže smanjiti umor tijekom putovanja ili uživanja u sportskoj vožnji. Dugi hod ovjesa i novi dizajn sjedala također produljuju udaljenost između bokova i stopala vozača za 15 mm, što dodatno pridonosi udobnosti smanjenjem količine savijanja koljena.
• Maksimalna zaštita od vjetra čini vašu vožnju udobnijom pružajući razinu aerodinamičkih performansi i udobnosti željenu na dugim vožnjama. To smanjuje umor prilikom brze vožnje i oslobađa vas da se koncentrirate na uživanje u vožnji, bez obzira na vremenske uvjete ili uvjete na cesti. U tu svrhu, prednji poklopac GX-a, vjetrobransko staklo podesivo u 3 stupnja i poklopci zglobova u standardnoj opremi pažljivo su razvijeni kroz proces koji je uključivao testiranje u zračnom tunelu i povratne informacije od testnih vozača. Prednji poklopac ima novi slojeviti dizajn koji potiskuje stvaranje negativnog tlaka zraka kako bi se spriječilo udaranje u glavu. Rupe postavljene strateški na prednjoj strani učinkovito smanjuju podizanje prednjeg dijela, dok proširene bočne stranice pomažu boljem usmjeravanju protoka zraka dalje od područja trbuha.
• GSX-S1000GX je dizajniran da izolira vas i vašeg suvozača od vibracija koje bi se inače mogle prenijeti iz motora ili šasije. Pojedinosti uključuju korištenje plutajućih upravljača, plutajućih nosača ogledala i gumenih oslonaca za noge.
• Sjedalo vozača i sjedište na stražnjoj strani imaju novu konstrukciju jastuka i dizajn optimiziran za pružanje maksimalne udobnosti, čak i na dugim vožnjama, i za poboljšanje iskustva vožnje. Također imaju sportski i atraktivan dizajn. Jastuk sjedala je debeo, ali dovoljno čvrst da vas dobro podupre. Njegova relativno ravna gornja površina znači da više prostora može izdržati vašu težinu za veću udobnost. Sužava se sprijeda kako bi vam pružio slobodu kretanja dok uživate u više agresivnoj sportskoj vožnji.
• Senzor položaja gasa optimiziran je za pružanje najboljeg mogućeg osjećaja pri početnoj akciji gasa prenoseći osjećaj težine dok se ručka gasa prvo okreće. Ova postavka također pomaže spriječiti da neravnine na cesti uzrokuju nenamjerno ubrzavanje vozača.
• Atraktivni kotači od lijevanog aluminija sa 6 krakova doprinose okretnom rukovanju, stabilnosti i sveobuhvatnim sportskim performansama.
• Radijalne gume Dunlop SPORTMAX Roadsport 2 (120/70ZR17 sprijeda; 190/50ZR17 straga) dizajnirane su za optimalne performanse, osiguravaju sigurno prianjanje i isporučuju pravu kombinaciju agilnosti i stabilnosti.
• Čeljusti Brembo monoblok prednje kočnice s 4 klipa spojene s dvostrukim plutajućim diskovima promjera ø310 mm daju snažne, pouzdane performanse kočenja.
• Stražnji nosač u standardnoj opremi je zgodan i praktičan za nošenje dodatne opreme, dok njegove integrirane ručke pružaju putniku čvrst zahvat koji vožnju čini udobnijom.
• Spremnik za gorivo podržava vrhunski domet putovanja sa svojim velikodušnim kapacitetom od 19L i ima stilski dizajn koji čini spremnik kompaktnim.

Značajke električne opreme i povezivanja
• 6,5-inčni TFT LCD višenamjenski zaslon u boji ima površinu otpornu na ogrebotine, antirefleksni premaz i podršku za prikaz sadržaja aplikacije pametnog telefona.
• Povezivost pametnog telefona u kombinaciji s besplatnom aplikacijom SUZUKI mySPIN* omogućuje jednostavan pristup kontaktima, kartama, glazbi, telefonu i funkcijama kalendara. Izbor podržanih aplikacija trećih strana* optimiziranih za korištenje motocikla vozačima daje pristup dodatnoj funkcionalnosti i zabavi.
• USB utičnica** za punjenje pametnog telefona vozača ugrađena je u lijevu stranu TFT LCD zaslona s instrumentima.
• Okomito naslagani par prepoznatljivih šesterokutnih LED prednjih svjetala stvara oštar izgled s jedinstvenim karakterom koji čini da prednji kraj izgleda lagano i spremno za akciju.
• Kompaktna LED pozicijska svjetla oštrog izgleda koja se protežu uz bočne strane prednjeg poklopca pod kutom prema gore doprinose prepoznatljivom izgledu prednjeg dijela.
• LED stražnje kombinirano svjetlo ima dizajn koji naglašava elegantne linije stražnjeg dijela.

* Apple i Apple logo zaštitni su znaci Apple Inc., registrirani u SAD-u i drugim zemljama. App Store je uslužni znak tvrtke Apple Inc., registriran u SAD-u i drugim zemljama.
* IOS je zaštitni znak ili registrirani zaštitni znak tvrtke Cisco u SAD-u i drugim zemljama i koristi se pod licencom.
* Google Play i logotip Google Play zaštitni su znakovi tvrtke Google LLC.
* Android je zaštitni znak Google LCC.
* Riječ i logotipi Bluetooth® registrirani su zaštitni znakovi u vlasništvu Bluetooth SIG, Inc. i svaka upotreba takvih znakova od strane BOSCH-a je pod licencom. Ostali zaštitni znakovi i trgovačka imena pripadaju njihovim vlasnicima.
* Podržane su samo aplikacije trećih strana namijenjene za korištenje sa SUZUKI mySPIN.
* Suzuki ne može jamčiti pravilan rad aplikacija trećih strana.
* Molimo pogledajte odgovarajuće uvjete korištenja kada instalirate i koristite aplikacije trećih strana.
* Neke aplikacije trećih strana možda se neće moći instalirati ili se mogu pojaviti drugačije ovisno o zemlji ili regiji ili o verziji OS-a ili sustava.
* Aplikacije trećih strana nisu pod našom kontrolom i nismo odgovorni za njihov sadržaj ili pravila o privatnosti.
* Neke ponude trećih strana su aplikacije koje se plaćaju. Potvrdite to prije instaliranja novih aplikacija.
** Korištenje USB priključka dok motor radi u praznom hodu ili je zaustavljen može isprazniti bateriju. Vodite računa o pražnjenju baterije kada koristite USB priključak.
** Ne koristiti kada perete motocikl ili kada pada kiša.
** Pričvrstite čep kada USB utičnica nije u upotrebi.

Suzuki originalna dodatna oprema
• Originalni dodaci predstavljaju zabavan i praktičan način prilagođavanja i personalizacije GSX-S1000GX modela. Vozači mogu slobodno birati iz bogate ponude predmeta kako bi postigli željeni izgled i razinu poboljšane udobnosti, korisnosti i zaštite.

Katalog modela i dodatne opreme

Izvor: Suzuki GSX-S1000GX