ROYAL ENFIELD SHOTGUN 650

• Uistinu jedinstveni motocikl rođen iz sirove kreativne energije, pomiješane s anarhičnom kulturom prilagođenih želja i čistokrvnim DNK Royal Enfielda, Shotgun 650 je ultimativno platno za personalizaciju
• Od centra grada pa i van grada; to je motocikl koji se bez napora pretvara iz razigranog gradskog motocikla u stabilan autocestovni stroj
• Uz dokazani motor Royal Enfield 650 Twin u svojoj jezgri, Shotgun 650 sjedinjuje modernu inspiraciju s izrazitim Royal Enfield elementima kako bi stvorio suvremenu interpretaciju marke

15. siječnja 2024.: Nakon spektakularnog debija vrlo posebnog ograničenog izdanja motocikla na Motoverse 2023 - Shotgun 650 Motoverse Edition - Royal Enfield danas je predstavio serijsku verziju Shotguna 650. Zadivljujući, jedinstven, inspiriran prilagođenim modelom motocikla, Royal Enfield Shotgun 650 bit će dostupan u četiri jedinstvene boje: Stencil White, Plasma Blue, Green Drill i Sheetmetal Grey.

Siddhartha Lal, generalni direktor i izvršni direktor tvrtke Eicher Motors Ltd., kaže: Shotgun 650 inspiriran je radom naše prilagođene zajednice i našim godinama rada s njima. To je retro-futuristička interpretacija kako bi izgledao tvornički prilagođeni motocikl s čistokrvnim Royal Enfield DNK. Stroj za promjenu oblika koji prkosi kategorizaciji, kako oblikom tako i duhom, Shotgun 650 nešto je apsolutno novo i drugačije. Super je zabavno voziti se s pouzdanjem, nadahnjujuća ergonomija vožnje i dobro upravljanje u središtu grada, kroz zavoje i brze ravne ceste. Shotgun 650 je naš pokušaj da približimo novije kategorije motocikala rastućim entuzijastima samoizražavanja.

Izgrađen na globalno dokazanoj 650-Twin platformi Royal Enfielda, Shotgun 650 je posveta kulturi prilagodbe i novo poglavlje u dizajnu za Royal Enfield s uzbudljivom vizijom budućnosti. Svojim retro-futurističkim dizajnom Shotgun 650 odaje počast svom prethodniku, konceptu SG650 - prikazanom na EICMA sajmu 2021. godine i slavi kreativnost, kao prazno platno za prilagodbu i personalizaciju za tisuće vozača diljem svijeta.

Komentirajući 'srce' novog motocikla, njegov motor, B Govindarajan, izvršni direktor - Royal Enfielda, kaže: Shotgun 650 vrlo je jedinstven motocikl u našem portfelju, ali u srcu je isti Royal Enfield motociklistički DNK. Paralel twin motor od 648cc koji pokreće ovaj stroj karakterna je i svestrana platforma koja se može prilagoditi bilo kojoj vrsti vožnje i formatu. Na novom Shotgunu 650 koji razbija okvire, ovaj motor pokreće iznimno privlačnu i radosnu vožnju sa snagom za korištenje u stvarnom svijetu, jakim srednjim rasponima i velikim okretnim momentom u cijelom području. Iskreno smo uživali u stvaranju i vožnji Shotguna 650 i jako smo sretni što ga možemo predstaviti svijetu motociklističkih ekspresionista.

U pravom duhu prilagodbe, novi Royal Enfield Shotgun 650 je motocikl kojeg definira njegov vozač. Njegova potpuno nova karoserija i stav su prazno platno, prkoseći tradicionalnoj kategorizaciji motociklizma i preuzimajući osobnost svog vozača. Njegov modularni dizajn omogućuje mu jednostavno prebacivanje između tri načina rada—od jednosjeda do dvosjeda do putovanja s prtljagom, sve s lakoćom. Okretanjem ključa, stražnje sjedalo iskače, nudeći vrhunsku fleksibilnost. Za one koji traže privlačnu i agresivnu vožnju ili za one koji traže opuštenije iskustvo, Shotgun 650 bez napora ispunjava svojim uspravnim i sigurnim položajem za vožnju koji potiče oboje i prilagođava se vozačevom raspoloženju i stilu vožnje.

Govoreći o dizajnu i razvoju Shotgun 650 modela, Mark Wells, šef dizajna, rekao je: Priča o Royal Enfieldu je priča o prilagodbi. Naši kupci već desetljećima uzimaju naše motocikle i personaliziraju ih. Tražeći inspiraciju u toj bogatoj kreativnoj kulturi, oslobodili smo naše dizajnere da stvaraju ideje u tom istom duhu nesputane mašte. Rezultirajući dizajn je svjež i poštuje naše naslijeđe i buduću viziju kako bi prilagođeni Royal Enfield mogao izgledati godinama kasnije.

S globalno nagrađivanom platformom 650 Twin u svojoj jezgri, Shotgun 650 pun je zabave. Ergonomski je optimiziran, sa središnjim položajem stopala, niskom visinom sjedala od 795 mm i intuitivnim položajem upravljača koji vozaču daju zapovjednički osjećaj prisutnosti i kontrole, dok je jednostruko plutajuće sjedalo istovremeno retro i moderno. Posebno podešen ovjes s promjerom od 43 mm, Showa vilice s velikim klipom s odvojenim funkcijama sprijeda, dvocijevna 5-stupanjska prednapregnutost, podešavanje RSU straga, međuosovinski razmak od 1465 mm i nisko težište zajedno čine vožnju u prometu, na autocestama i niz zavojite sporedne ceste jednako zabavnom, bez kompromisa na udobnosti. Široke 18 zolla prednje i 17 zolla stražnje gume bez zračnica, u kombinaciji s disk kočnicama od 320 mm i 300 mm, osiguravaju čvrsto prianjanje, držeći vas uključenima i kontrolirajući pri svim brzinama.

Royal Enfield Shotgun 650 spaja retro-futuristički dizajn s modernim značajkama. LED prednje svjetlo ugrađeno u prekrasnu prilagođenu, neo-modernu gondolu ostaje vjerno neo-retro fuzijskoj estetici dok nudi poboljšanu vidljivost. Motocikl ima digi-analognu instrument ploču, koja je opremljena navigacijskim sustavom Tripper i dizajnirana je za pružanje svih informacija koje su vam potrebne dok se vozite. Također ima USB priključak za punjenje kako bi se vaši uređaji punili dok ste u pokretu.

Nastavljajući koncept prilagodbe i personalizacije, raznovrstan raspon od 31 originalnog motociklističkog pribora za Shotgun 650, dizajniran je kako bi dodatno istaknuo prilagođenu estetiku,: dostupni su bar-end retrovizori, oblikovano solo sjedalo i kontrastno izrezani naplatci.

Rezervacije za probne vožnje i maloprodaja počinju diljem Europe od 1. veljače, s četiri dostupne jedinstvene boje; Stencil White, Plasma Blue, Green Drill i Sheetmetal Grey s cijenom već od 7.990,00 €.

Cijene za Royal Enfield Shotgun 650:
• Sheetmetal Grey - 7.990,00 €
• Plasma Blue, Green Drill - 8.090,00 €
• Stencil White - 8.190,00 €

#Shotgun650 #ByCustomsForCustom

O Royal Enfieldu:
Najstarija marka motocikala u kontinuiranoj proizvodnji, Royal Enfield stvara prekrasno izrađene motocikle od 1901. Iz svojih britanskih korijena, proizvodni pogon je osnovan u Madrasu 1955., uporištu s kojeg je Royal Enfield predvodio rast indijskih dvokotača srednje veličine. segment. Royal Enfield su privlačni, jednostavni, pristupačni i zabavni za vožnju; vozilo za istraživanje i samoizražavanje. To je pristup koji marka naziva Pure Motorcycling.
 
Premium linija Royal Enfielda uključuje Meteor 350 i Super Meteor 650 cruiser, Interceptor 650 i Continental GT 650 twin modele, potpuno novi Himalayan adventure tourer, Scram 411 ADV Crossover, kultni Bullet 350 i Classic 350. Vozači i strastveni zajednice potaknuti su bogatim obiljem događanja na lokalnoj, regionalnoj i međunarodnoj razini. Najznačajniji su Motoverse (prethodno Rider Mania), godišnje okupljanje tisuća entuzijasta Royal Enfielda u Goi, i Himalayan Odyssey; godišnje hodočašće preko nekih od najtežih terena i najviših planinskih prijevoja.
 
Divizija Eicher Motors Limited, Royal Enfield posluje kroz više od 2000 trgovina u svim većim gradovima i mjestima u Indiji i kroz gotovo 850 trgovina u više od 60 zemalja diljem svijeta. Royal Enfield također ima dva tehnička centra svjetske klase, u Bruntingthorpeu, UK, i u Chennaiju, Indija. Dva najsuvremenija proizvodna pogona tvrtke nalaze se u Oragadamu i Vallam Vadagalu, blizu Chennaija. Diljem svijeta, Royal Enfield ima pet modernih pogona za sklapanje CKD-a u Nepalu, Brazilu, Tajlandu, Argentini i Kolumbiji.