NOVI SUZUKI V-STROM 1050DE

Suzuki Motor Corporation je najavio dva nova V-STROM modela za inozemna tržišta, V-STROM 1050 s još naprednijim značajkama te potpuno novorazvijenu verziju V-STROM 1050DE. S veseljem najavljujemo kako će prodaja oba modela počet će u siječnju 2023., prvenstveno u Europi i Sjevernoj Americi. 

Još naprednije značajke modela V-STROM 1050 uključuju dvosmjerni sustav brzog mijenjanja stupnjeva prijenosa koji omogućuje prebacivanje stupnjeva prijenosa gore i dolje bez upotrebe kvačila ili gasa, te poboljšani S.I.R.S. (Suzuki Intelligent Ride System) elektronički sustav upravljanja za razne uvjete vožnje, sada s nadograđenim sustavom tempomata koji omogućuje širi raspon brzina i položaja stupnjeva prijenosa. Uz to, 5-inčni TFT LCD zaslon u boji, koji prikazuje različite informacije uključujući status S.I.R.S. postavki, usvojen je kako bi se poboljšala upotrebljivost i praktičnost, nužno potrebna za putovanja na daleke udaljenosti.

Novopredstavljeni V-STROM 1050DE dodatno ima G (gravel) način rada u sustavu kontrole proklizavanja podešenom i za šljunak, te ABS stražnje kočnice koji je moguće isključiti. Posebno je dizajniran za stabilnu i udobnu vožnju po makadamskim cestama, kako bi vozači mogli uživati ​​u vožnji na dalekim udaljenostima po različitim cestovnim površinama. Dimenzije ovog modela posebno su dorađene za makadamske ceste, s kotačem velikog promjera od 21 inča sprijeda, te gumama sa „semi-block” uzorkom sprijeda i straga. Uz to, novi V-STROM 1050DE ima 20 mm širi upravljač sa svake strane (u odnosu na standardne modele) koji odlično apsorbira udarce, te isto tako serijski ima bočnu zaštitu motora, kao i aluminijske štitnike koji štite donji dio motora od kamenja dignutg s tla.

Izvor: https://bikes.suzuki.hr/vijesti/novi-v-strom-1050de