Dainese

Dainese

A TALE OF PASSION

Dainese je 1972. godine osnovao Lino Dainese, 24-godišnji moto intuzijast vođen beskrajnom radoznalošću, stalnom željom za eksperimentiranjem i velikim interesom za suvremenu umjetnost i dizajn.

Već od ranih dana, Daineseova misija oduvijek je bila unapređivanje i promicanje ergonomije, performansi i nadasve sigurnosti u dinamičnim sportovima.

Vizija Lino Dainesea u početku je bila da kombinira tehnološku stručnost dva područja Talijanskih provincija Venecija-Arzignano sa jedinstvenom tradicijom prekrivanja kožom, i Marostica-Molvena s stručnošću u odjeći. Rezultat te kombinacije, predstavljen na sajmu tvrtke u Milanu 1974. godine, donio je zasljepljujući dodir boje u svijet u kojem dominira crna, povećavajući vidljivost vozača i samim time i sigurnost, dodajući zabavu i značajno povećavajući mogućnost sponzorstva.

Dainese

INNOVATIONS FOR CHAMPIONS

Sve to je popločalo put za prvo motorističko odijelo, koje je 1975. godine osobno dizajnirao Lino Dainese za legendarnog vozača Giacomo Agostinia, koji je postao 15-puta svjetski prvak. S novim radikalnim razvojem, uključujući poboljšanu ergonomiju, deblju zaštitu i prepoznatljivu grafiku, ovo odijelo je najavilo Dainese revoluciju.

Uslijedile su neprekidne inovacije, ne samo povećavajući sigurnost, već i vozačke performanse. Iz tog razloga su Dainese kreacije bile korištene od strane toliko svjetskih prvaka.

Slijedeća prekretnica bio je štitnik leđa, kojeg je prvi puta 1978. godine nosio na stazi Barry Sheene. Nakon toga slijedio je štitnik koljena, prvotno dizajniran od strane Američkog prvaka Kenny Robertsa 1980. godine. Ubrzo nakon toga uslijedile su aerodinamične leđne grbe (1988. godine), kompozitni oklop (1990. godine), rukavice sa tvrdim carbonom (1995. godine), čizme sa carbonom, a odmah uz to i čizme koje se nose ispod odijela, umjesto modela izvan odijela (1988. godina). Inovacija čiji je najpoznatiji ambasador i danas Valentino Rossi.

I to je bilo samo na stazama i cestama. Daineseova vizija transformirala je i vožnju izvan ceste s izumima koji su zamišljeni za najbrža natjecanja - African Rallies. Najpoznatiji od njih je oklop izrađen vrućim injekcijskim lijevanjem u postupku koji zajedno povezuje kožu, poliuretansku pjenu i čvrstu školjku. Tehnologija koja je prvi put viđena u ikoničnim odijelima prvaka Edi Oriolia donijela je nove standarde sigurnosti i udobnosti izvan ceste.

Dainese

Naša najsofisticiranija inovacija do sada, sustav zračnih jastuka D-Air, ugledao je svjetlo dana kao mali crtež kojeg je Lino Dainese skicirao na papirnati ubrus još 1995. godine. Nakon intenzivnog istraživanja i razvoja, prvi puta se javno pojavila na Intermotu 2000. godine. Danas je postao brend unutar našeg brenda i dokazano, životno-spašavajući uspjeh na stazama i cesti.

VALUES THAT ARE LIVED NOT ASPIRED TO

Kao i svi sportski entuzijasti, mi u Daineseu svakodnevno živimo svoju strast. To je prirodni dio onoga tko smo i kako radimo i živimo, naše zajedničke strasti prema probijanju granica ljudskih dostignuća u dinamičnim sportovima i šire.

Dainese

HOME TO LEADING GLOBAL BRANDS

Daineseova predanost učinku i sigurnosti neizbježno se proširila izvan motociklističke odjeće, neprestano raste i obuhvaća kacige, brdski biciklizam, alpsko skijanje, jahanje i nedavno jedrenje.

Godine 2007. tvrtka je ostvarila Linov prvobitni san o pružanju zaštite od glave do pete kada je kupila svjetski poznatog talijanskog proizvođača kaciga AGV.

Grupa Dainese profitirala je od značajnih ulaganja u 2015., kada je Investcorp, vodeći globalni pružatelj i upravitelj alternativnih investicijskih proizvoda, stekao 80% udjela kako bi podržao naše kontinuirano međunarodno širenje i inovacije proizvoda.

Kasnije te godine Grupa je kupila srodnu duhovnu marku POC za sigurnost biciklizma i skijanja. U 2017. ovo 45-godišnje putovanje se nastavlja, neprestano težeći novim poboljšanjima performansi i sigurnosti u dinamičnim sportovima, živeći vrijednosti koje su oduvijek odlikovale Dainese Grupu i njezinu reputaciju izvrsnosti dokazanu u natjecanju i svakodnevnoj uporabi.

OUR HISTORY

#dainese #115yearsofpassion #50yearsofinnovation

Dainese

IZVOR: Dainese