Atraktivan i bogat program na moto eventu MTC FELIX ARBA

Do sada smo već u nekoliko navrata pisali o moto eventu MTC FELIX ARBA koji će se održati na otoku Rabu od 26. do 28. svibnja 2023.g. Kako se približava datum održavanja sve je više upita i prijava za event ali i sve je veće zanimanje javnosti i drugih medija.

Da podsjetimo, MTC FELIX ARBA je moto event na kojem su u centru pažnje i glavni akteri žene motoristice. Međutim cijeli taj moto event nije klasični moto susret kakve organiziraju moto klubovi pa samim time nije ni ženski moto susret. Ovaj moto event je, kako su to već i drugi primjetili, nešto novo i drugačije i popunjava onu prazninu između klasičnih klupskih moto susreta i ostalih zaljubljenika u moto svijet a koji nisu dio klupske moto scene i klasičnih moto susreta.

Na MTC FELIX ARBA photo meetingu naglasak je na fotografiranju i snimanju, ali NE kako to neki misle na naslikavanju, i na promociji. Sve se događa na turističkom otoku, na trgu u staroj gradskoj jezgri sa gradskim bedemima u pozadini, pa je to i promocija rapske kulturne i povijesne baštine.

Službeni dio eventa započinje u subotu 27.5. u 10.00 sati okupljanjem motoristica na trgu sv. Kristofor. Motoristice ulaze na trg sa svojim motociklima i parkiraju ih podno gradskih bedema. Zajedničko druženje i fotografiranje trajat će sve do 12.00 sati. Od 12. do 13 sati pauza je za ručak u nekom od rapskih lokala u neposrednoj blizini koji će ponuditi sudionicama i posjetiteljima popuste od 20% na svoju hranu. Nakon ručka od 13 sati sve sudionice eventa podjelit će se u 2-3 manje grupe i sa stručnim turističkim vodićima krenuti u obilazak stare gradske jezgre, kulturnih i povijesnih znamenitosti Raba, Kuće Rabske torte, Rapskih samostreličara itd.

Kako se muški dio pratnje i ostalih posjetitelja nebi osjećao zapostavljenima za njih smo priredili poseban program. Na istom trgu poznata hrvatska trgovina moto opreme i motocikala, Novema Nova, predstavit će cijelu ergelu motocikala marke Royal Enfield. Osim što će svi gosti i posjetitelji, ali i rabljani i svi ostali turisti moći razgledati izložene motocikle, moći će se prijaviti i za testnu vožnju te ih osobno isprobati po Rabu. A da im se od silnog uzbuđenja ne osuši grlo ili da ne dehidriraju pobrinut će se štand sa lokalnim craf pivom - RAJSKIM PIVOM - Pivovare Rab. 

Nakon povratka bajkerica iz obilaska starog grada, slijedi središnji događaj - veliki defile otokom Rabom u ukupnoj dužini od 60-tak km. Defile voze samo žene a sve to uz pratnju fotografa i snimatelja i policajaca na motorima koji će se brinuti za sigurnost sudionica defilea i ostalih sudionika u prometu. Na defileu je sedam foto punktova na kojima se staje i rade pauze i na kojima će biti fotografiranje i snimanje tako da defile neće biti naporan jer često se staje. Foto punktovi su zamišljeni kao kombinacija promocije prirodnih ljepota i kulturno povijesnih znamenitosti. Pa tako jedan od punktova je i crkva sv. Petra u Supetarskoj Dragi, jedna od najstarijih crkava na Jadranu, ispred koje će se uz fotografiranje i snimanje održati i posveta motora od strane svećenika, za one koji to žele.

Prilikom dolaska do Lopara defile će skrenuti na atraktivnu cestu prema Sorinju, a na vrhu Sorinja sudionice defilea će ispred svog club housea dočekati bajkeri iz moto kluba Rab i nakon što zažele damama dobrodošlicu i ponude ih osvježavajućim pićima, kao pravi domaćini povest će ih kroz Lopar. Slijedeći foto punkt je u trajektnoj luci Lopar, a potom i na Rajskoj plaži u Loparu gdje opet slijedi pauza i doček od strane Turističke zajednice Lopar.

Nakon toga dečki iz MK Rab ispratit će defile do vidikovca Zlatni zalaz, nakon kojega se oni vraćaju u Lopar, a cure nastavljaju vožnju prema Kamporu.

Kod skretanja za Suhu Puntu cure će dočekati dečki iz Arba Ridersa koji će ih provesti do plaže Veli Mel u Kamporu gdje će biti i posljednji foto punkt. Nakon toga Arba Ridersi ispratit će cure opet do skretanja za Suhu Puntu, a cure se vraćaju u grad Rab na trg sv. Kristofora. Povratak se očekuje između 18.00 i 19.00 sati.

Nakon povratka u Rab djevojke mogu opet parkirati svoje motore na trgu i nakon toga su slobodne za odlazak na večeru, piće, šetnju po rivi ili osvježenje u smještaju.

Isti vikend na Rabu se održava i međunarodni skup IT stručnjaka, a u sklopu kojega će u subotu na Veloj rivi biti koncert splitskog pjevača Joleta. Od strane organizatora toga skupa naše sudionice su pozvane kao gosti na taj koncert.

Svo vrijeme trajanja ovoga događaja (od petka do nedjelje) svojevrsna baza će biti u poznatom rapskom baru FORUMU u Donjoj ulici. Pa tako će druženje u Forumu započeti u petak na večer i tamo će moći preuzeti svoje kupone za popuste u restoranima, i poklon majice.

Htjeli smo u ovaj događaj uključiti što veći krug lokalnih ljudi, udruga, klubova, ugostitelja… Pa tako su posebne popuste za hranu ponudili restoran Dock 69, Konoba Rab i caffe & food bar Buža. Zabava je zagarantirana u već spomenutom baru Forum koji ima posebnu atmosferu baš zbog svoje lokacije u staroj gradskoj jezgri, a i jedan je od najdugovječnijh mjesta za izlazak na Rabu.

Prije odlaska s Raba u nedjelju je za sve sudionice organiziran besplatan panoramski izlet bordom i to u 2 grupe, u 11.00 i 13.00h Izlet traje oko 2 sata.

Nikako ne smijemo zaboraviti spomenuti nekoliko fotografa i snimatelja iz svih krajeva Hrvatske koji će doći na ovaj event i dati svoj doprinos cijeloj ovoj priči. Tisuće fotografija koje će taj vikend otići s Raba velika je promocija Raba, turizma, kulture i povijesti i prirodnih ljepota, a vjerujemo da će se veliki dio sudionica i posjetitelja već ovo ljeto vratiti na Rab.

Također nam je velika čast i prava nagrada za sve što radimo spoznaja da se događaj Adventure Moto Ride Croatia koji će se početkom 5. mjeseca održati u Bilicama pored Šibenika, po riječima njegovog organizatora, dijelom inspiriran i našim MTC FELIX ARBA i svime onim što radi Moto Trip Croatia. Ovom prilikom pozdrav Borisu i puna podrška od nas njegovom radu.

Posebno ističemo pomoć i susretljivost Turističke zajednice grada Raba koja nam je od prvog dana na usluzi za sve što je potrebno. Također i TZ Lopar koja će organizirati doček defile u Loparu.

Kao što vidite na Rabu vas stvarno očekuje jako bogat i sadržajan program uz pregršt zabave i dobre atmosfera.

Da podsjetimo, prijaviti se mogu svi, i žene sudionice i svi ostali gosti, kroz našu online prijavnicu: PRIJAVA ZA MTC FELIX ARBA

Koatizacija je simboličnih 15€ po osobi ali za nju dobivate stvarno puno: povlaštenu cijenu smještaja od 16€ po osobi, kupone za popuste od 20% u nekoliko ugostiteljskih objekata, besplatne majice s logom eventa, poklon pakete TZ-a, besplatan ulaz na koncert, besplatan izlet brodom itd.
Trenutno imamo spremnih nekoliko većih smještajnih jedinica pa ukoliko se neko društvo od 5-6 osoba želi prijaviti i biti zajedno smješteno neka nam se jave.

Dođite na Rab i budite dio ovog prvog međunarodnog photo meetniga MTC FELIX ARBA, jer već onaj slijedeći na godinu biti će nešto još veće i atraktivnije, ali nikada više neće biti prvi.

IZVOR: Moto Trip Croatia - MTC FELIX ARBA